23948sdkhjf

Spektakulært kontorprojekt til 390 millioner

NCC Property Development ombygger to cementsiloer til kontorbebyggelse på hele 59 meter. Projektet er netop solgt til ATP, PFA Pension og PensionDanmark.
Kontorprojektet får til huse i to tidligere cementsiloer, som nu ombygges til en moderne og spektakulær kontorejendom i Nordhavnen i Københavns Havn.

Huset bygges som en såkaldt ”add-on”-konstruktion på de eksisterende siloer. Ifølge lokalplanen for Nordhavnen skal en del af det nye byggeri i området bygges oven på - eller uden på - de ældre historiske bygninger. Og huset er netop et eksempel på den måde at udvikle bydelen på. Man bygger nyt – men bevarer stadig en del af områdets oprindelige identitet.

- Vi har været meget fascinerede af industrihavnens store skala og materialitet, da vi skabte huset. Transformationen af det postindustrielle bygningsanlæg til et nutidigt kontorhus har været en spændende udfordring. Bygningen vil opsamle havnens elementer; havet, spejlingerne, himlen og skyerne i kontrast til rå beton, rustent stål, træbolværker og asfalt. Det vil danne ramme om ca. 600 arbejdspladser med 360 grader udsigt over hele København og med kig fra Kronborg i nord til Stevns Klint i syd, fortæller Morten Ulf Jørgensen, partner i DesignGroup Architects, der har tegnet huset.

Udvikler: Et stort privilegium
Der bliver bygget i alt ni meter ud hele vejen rundt om begge siloer, så de på den måde kommer til at hænge sammen til ét hus. Projektet får 7 kontoretager, der starter 24 meter over jorden, mens byggeriets samlede højde er på 59 meter og omfatter 11.000 kvadratmeter kontorlokaler og 3.000 kvadratmeter sekundære arealer som teknikrum og opbevaring.

- For en udviklingsvirksomhed som NCC Property Development er det ekstra spændende at få lov til at være de første, når der skabes liv i en ny bydel, og det er et stort privilegium at udvikle på så unik en beliggenhed og kunne tilbyde kontorer med panoramaarbejdspladser til medarbejderne, udtaler Marius Møller, direktør i NCC Property Development.

Huset vil blive indrettet med flere fælles faciliteter for lejerne, herunder en fælles kantine og tagterrasse på øverste etage med panoramaudsigt over havnen.

Projektet er søsat med høje ambitioner om at minimere miljøpåvirkningen og vil blive miljømæssigt klassificeret på niveauet ’Very Good’ i henhold til det internationale miljøcertificeringssystem BREEAM.

Respekt for områdets historie
Der er tale om det første grundsalg i Nordhavnens Århusgadekvarter, hvor der i løbet af de kommende 7-10 år ventes at bo 3.000 og arbejde op til 7.000 mennesker.

Udviklingsselskabet By & Havn står for udvikling og arealsalg i Nordhavnen, og fælles for alle grundsalg i Nordhavnen er, at området skal ende med at blive en levende bydel med plads til både børn, unge, ældre, arbejdspladser og boliger. Nordhavnen får også sine to egne metrostationer - direkte koblet til Metro Cityringen.

- Nordhavnen skal byudvikles med respekt for områdets enestående historie, og der vil over de næste 20-30 år blive skabt en ny bydel i København på et højt internationalt niveau - både når det gælder planlægning, arkitektur og infrastruktur. Århusgadekvarteret er første fase i udviklingen, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Det nye kontorhus bliver bygget direkte uden på de to markante siloer, der i mange år har præget Nordhavnens skyline. Siloerne ligger på en af de mest centrale pladser i Århusgadekvarteret. Med de to siloer og direkte kontakt til Nordbassinet samler pladsen to af de største kvaliteter i Nordhavnen: Beliggenheden ved vandet og havnens kulturarv.

- Siloerne har altid været et af områdets mest markante pejlemærker. Det er spændende, at disse industrielle byggerier nu får et nyt liv, siger Jens Kramer Mikkelsen.

Byggeriet påbegyndes i oktober 2012 og bliver udført af NCC Construction Danmark A/S. Huset, der allerede er halvt udlejet, forventes at være klar til indflytning den 1. april 2014.

Fakta:
• Siloerne ligger på Sandkaj, hvor den gamle Redhavn lå. Redhavnen blev opfyldt i 1974.
• De er opført af Aalborg Portland i 1979 til brug for opbevaring af cement, der kunne losses og læsses direkte fra skibe ved kajkanten.
• Siloerne udbygges og omdannes til et moderne kontorhus med 11.000 kvadratmeter kontorer og 3.000 kvadratmeter sekundære arealer som teknikrum, depot og omklædning.
• Kontorerne monteres uden på siloerne og ’svæver’ 24 meter over terræn.
• I alt etableres 7 etager uden på siloerne.
• Øverst etableres fælles kantine og udendørs panoramaterrasse til husets lejere.
• Med sine 59 meter er de det højeste byggeri i Nordhavn.
• Indflytningsklar fra april 2014.
• Miljøcertificeres efter BREEAM med klassificeringen ’Very Good’.
• Projektet er tegnet af DesignGroup Architects A/S.
• Århusgadekvarteret er Københavns nye bæredygtige bydel, med plads til 350.000 etagemeter blandet bolig og erhverv, som kan huse 6.000-7.000 arbejdspladser og 3.000 beboere.
• By & Havn har udviklet Nordhavnsprojektet med arkitektfirmaerne COBE, Sleth og Polyform samt ingeniørfirmaet Rambøll som rådgivere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109