23948sdkhjf

Frederiksberg investerer i fjernkøling og sol

Frederiksberg Forsyning går som et af de første forsyningsselskaber i gang med fjernkøling. I første omgang med en investering på 32 mio. kr.
Frederiksberg har via sit forsyningsselskab investeret i solceller og fjernkøling for de knap 41 mio. kr., kommunen har fået ved at sælge sit eltransmissionsselskab.

Medvirkende til investeringerne er, at Folketingets såkaldte Lex NESA udløser en skat på 40-60 procent, hvis overskud fra forsyning ryger i kommunekassen frem for at blive geninvesteret.

- Derfor har borgerne på Frederiksberg bedre gavn af, at vi gør driften af Frederiksberg Forsyning mere effektiv og miljøvenlig ved at investere i solceller og fjernkøling, siger Nils-Ole Heggland (C), formand for Drifts-og Forsyningsudvalget.

Blandt de første med fjernkøling
Frederiksberg Forsyning går nu som et af de allerførste forsyningsselskaber i gang med fjernkøling - i første omgang med en investering på 32 mio. kr. Blandt de første kunder bliver Frederiksberg Centret.

- Dermed kan vi bidrage til at skabe mere miljøvenlig køling end med el-baseret aircondition, siger forsyningsformand Nils-Ole Heggland.

Det 660 kvm store solcelleanlæg til to mio. kroner blev i forsommeren indviet på taget af Frederiksberg Forsyning på Stæhr Johansens Vej. Med en ventet produktion på 95.000 kWh barberer anlægget ifølge Nils-Ole Heggland 75 procent af den årlige el-regning i forsyningsselskaberne og er dermed betalt tilbage på cirka ti år, men har en ventet levetid på hele 25 år.

Frederiksbergs anlæg med eltransmission eller højspænding ligger på Finsensvej og er en del af det overordnede el-forsyningssystem. Salget sker som led i en samlet aftale, hvor lokale og regionale selskaber for i alt 5,7 mia. kr. overdrager deres el-aktiviteter til det statslige energinet.dk.

Frederiksberg solgte i 2005 sit el-distributionsnet - altså ledningerne ud til de enkelte kunder - og sine andele i sjællandske kraftværker til DONG Energy. Efter salget af eltransmissionen omfatter Frederiksberg Forsyning fjernvarme, bygas samt vand og kloak - og altså snart også fjernkøling. Kunderne omfatter cirka 55.000 husstande samt virksomheder, butikker og offentlige myndigheder på Frederiksberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094