23948sdkhjf

Renovering af populær strandpark

Et omfattende renoveringsarbejde i Christiansminde, Svendborgs strandpark, går i gang i efteråret 2012.
De mange besøgende i den populære strandpark slider på området, materialer forgår og vegetationen breder sig næsten urskovsagtigt i søer og skov.

- Vi har derfor arbejdet med en plan for renovering af området, der indledes i dette efterår med etape 1 og 2, fortæller landskabsarkitekt Peter Møller, Miljø og Teknik, Svendborg Kommune.

Det samlede budget for de to etaper er på 1,3 mio. kr. Det største beløb, der i nyere tid er afsat til renovering af grønne områder i Svendborg.

Starter med adgangsparti
Etape 1 omfatter området mellem vandmøllen og Hotel Christiansminde og supplerer det store renoveringsarbejde på hotellets eget område. Formålet med renoveringen er at genskabe et flot adgangsparti til Christiansminde Strandpark og udsigten over sundet.

Den gamle bevoksning på skråningerne ryddes, og der plantes ny lav beplantning. Den helt tilgroede mølledam renses op og stier, trapper og inventar fornys.

Synliggør gemte villaer
Etape 2 omfatter den østlige del af Christiansminde nedenfor de historiske villaer Svea og Tårnborg.

Her genskabes forholdene i tiden før 2. Verdenskrig, hvor de to smukke villaer, der er bygget af familien Weber, lå frit og synligt i parken.
Villaerne er en vigtig del af områdets kulturhistorie og et bærende motiv for etape 2 er, at villaerne igen bliver mere synlige for publikum i parken og på sundet. Det indebærer et betydeligt rydnings- og udtyndingsarbejde i bevoksningen for at genskabe indblikket til de historiske villaer og et videre udsyn over strandsøerne til sundet.

Etape 2 omfatter også oprensning af skovsøerne nedenfor villaerne og af den østligste af strandsøerne. I alt skal der oprenses og bortkøres ca. 2.000 tons slam fra søerne.

Tidsplan for projektet
Etape 1 og 2 udføres i perioden september- november 2012 og afsluttes i foråret 2013. Rydnings- og udtyndingsarbejdet indledes midt i september og oprensning af søerne i begyndelse af oktober måned.

Etape 3 omfatter den midterste del af Christiansminde med bl.a. cirkusplads, strand og badebro. Denne etape er endnu ikke planlagt, men der opføres allerede i dette efterår to nye omklædningspavilloner ved stranden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094