23948sdkhjf

75 millioner til nye nedrivninger

Med støtte fra Indsatspuljen har landets kommuner revet 3.500 bygninger ned og renoveret 1.325 bygninger. En puljen til lignende formål skal nu gøres permanent.
Kommunerne har i 2010 og 2011 kunnet søge støtte fra den såkaldte Indsatspulje til byfornyelse og konkrete nedrivninger af faldefærdige boliger. Kommunerne er tilfredse og har i høj grad benyttet sig af puljerne og de nye administrative redskaber. Det viser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters evalueringer.

Evalueringen viser, at ca. 3.500 bygninger er blevet revet ned og at 1.325 bygninger er blevet renoveret.

Ganske opsigtsvækkende viser evalueringen også, at ca. 1/4-del af kommunerne har opnået positive resultater i forhold til at forebygge og afhjælpe 'social forslumring'. Det er særligt sket ved at kommunerne har fjernet udlejningsboliger, der er uegnede til beboelse.

Permanent pulje med 75 millioner
Succesen afføder nu en permanent ordning til nedrivninger og renoveringer:

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at stoppe grådige boligspekulanter, der udlejer elendige boliger til socialt svage familier. For det første vil jeg afsætte 75 mio. kr. af byfornyelsesmidlerne til blandt andet nedrivning og istandsættelse. Det skal være en permanent bevilling og ikke en midlertidig puljeordning som VK-regeringen havde, for en permanent ordning giver kommunerne bedre mulighed for at foretage en ordentlig langsigtet planlægning. For det andet skal vi se på, om vi kan ændre reglerne, så kommunerne kan føre sager mod boligspekulanter, der udnytter svage borgere, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094