23948sdkhjf

”Danmark er det sværeste marked i Skandinavien”

Den knivskarpe priskonkurrence gør det svært at tjene penge som byggevirksomhed i Danmark, mener Terje Venold, topchef i Veidekke-koncernen, der bl.a.ejer danske Hoffmann.
Det danske byggemarked adskiller sig meget fra markederne i Norge og Sverige. Indtjeningen har traditionelt ligget markant lavere i Danmark – primært på grund af knivskarp priskonkurrence.

Det mener Terje Venold, koncernchef i norske Veidekke, der årligt omsætter for cirka 18 mia. kr. på tværs af grænserne i Skandinavien.

I et interview med dagbladet Børsen stiller han sig blandt andet undrende over licitationsmarkedet i Danmark, hvor priskonkurrencen er skærpet yderligere på det seneste.

- Det danske marked er det mest krævende i Skandinavien. Definitivt. Mange danske entreprenører har haft for stort fokus på volumen og ikke på lønsomhed, siger Terje Venold.

I Danmark er Veidekke repræsenteret ved entreprenørvirksomheden Hoffmann, og koncernchefen er overordnet set tilfreds med sit danske selskabs udvikling:

- Hoffmann har tilpasset kapaciteten, så der er kommet stadigt bedre marginer. I dag har vi nogle af koncernens bedste marginer i Danmark, siger han til Børsen.

Veidekke-koncernen er stiftet for 76 år siden og har altid leveret overskud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109