23948sdkhjf

Grønt lys til nyt Ikea

Aarhus Byråd har godkendt byggeplanerne for et nyt, større og mere moderne Ikea Aarhus. Et nyt varehus på mere end 31.000 m² forventes at åbne i starten af 2014.
I forbindelse med Kommuneplan 2009 vedtog Aarhus Byråd, at der kunne etableres én butik i Skejby på op til 35.000 m². Efter en offentlig høringsfase og Byrådets godkendelse i går aftes, kan Ikea gå i gang med det storstilede byggeri.

I første omgang bygger Ikea et nyt varehus med et etageareal på ca. 31.530 m², der senere kan udbygges til 35.000 m². En glad varehuschef ser frem til mere plads og til at kunne tilbyde en endnu bedre kundeoplevelse.

- Vores varehus i Aarhus er Danmarks mest besøgte, så derfor glæder det os, at vi nu endelig kan se frem til at tilbyde vores kunder og medarbejdere et større og mere moderne Ikea, siger varehuschef Lena Vandal, Ikea Aarhus.

Første spadestik bliver taget i starten af 2013, og det nye Ikea forventes at åbne i starten af 2014.

Ikea holder åbent i hele byggefasen
Det nye Ikea opføres på den tidligere Silvan-grund, umiddelbart ved siden af det eksisterende Ikea-varehus i Skejby. Arbejdet med at gøre klar til byggeriet starter i uge 43, og under hele byggefasen kan man fortsat handle i det gamle Ikea varehus.

- Vi har planlagt byggefasen, så kunderne kan handle, som de plejer, mens der bliver opført et nyt, stort varehus i baghaven. Vi gør vores bedste for, at alt bliver, som det plejer, men kunderne må forvente, at parkeringsforholdene ikke bliver de samme, som de er i dag, fortæller ekspansionschef Anders Lyhne Nordtorp, Ikea Danmark, der også retter stor ros til kommunen for deres planlægningsarbejde.

Det nye Ikea på de 31.530 m² får en møbeludstilling og en afdeling for boligindretningstilbehør, som begge har et areal på over 6.000 m², mens den nye restaurant bliver på 2.047 m² med plads til 550 siddende gæster. Der vil være i alt 32 kasser ved kasselinjen, og udenfor kan de besøgende se frem til 1.200 p-pladser.

Vanen tro, når Ikea bygger nyt varehus, skabes der arbejdspladser. Både under selve byggeriet, men også når det nuværende ”lille” varehus bliver skiftet ud med et større og mere moderne varehus med fuldt Ikea sortiment i starten af 2014.
Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109