23948sdkhjf

To store byggevirksomheder køber sig ind i genbrugsbyggemarked

Enemærke & Petersen og Carl Ras køber sig ind i genbrugsbyggemarkedet Genbyg med 20 pct. hver.

Baggrunden for de tre partnere er en overbevisning om, at den grønne omstilling kræver store, åbne samarbejder på tværs af branchen, lyder det i en pressemeddelelse om opkøbet.

– Vores erfaring fortæller os, at der er et stort uudnyttet potentiale for mere genbrug og bæredygtighed i byggebranchen. Men vi er en mindre virksomhed, så det kræver flere kompetencer og viden udefra, hvis vi skal hente det potentiale. Derfor har vi nu teamet op med to stærke partnere for at gøre det muligt, siger adm. direktør og medejer af Genbyg, Jesper Holmberg, i pressemeddelelsen.

For entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen betyder det nye partnerskab, at de kan få skabt et bæredygtigt system for både nye og brugte materialer.

– Et stort ben i vores forretning er renoveringer, og efter nedrivning står vi med store mængder materialer, der kan genanvendes. Her har vi et behov for at skabe et økosystem, som sikrer, at både nedrevne materialer og ubrugte overskudsmaterialer genanvendes i større skala. Det er derfor oplagt, at vi nu investerer i Genbyg, der har know-how og erfaring til at hjælpe os med at skabe det økosystem, siger adm. direktør i Enemærke & Petersen, Troels Aggersbo.

Vækstambitioner

Genbyg blev grundlagt for 24 år siden af ejerne i en baggård i Københavns Nordvest-kvarter med en ambition om at male byggebranchen grøn. Målet er at gøre det nemt at handle brugt, og firmaet var blandt de første til at gøre salg af genbrugsbyggematerialer systematiseret og digitalt.

– Hver eneste dag ser vi tusindvis af brugbare byggematerialer gå til spilde. Genbrug skal planlægges i starten af byggeprojektet - og så skal vi skalere op og sætte volumen på, så det bliver mere attraktivt og tilgængeligt at arbejde med brugte byggematerialer i branchen, siger medejer og direktør i Genbyg, Tom Jørgensen.

For byggemarkedet betyder partnerskabet, at de skal vokse til en større virksomhed. Derfor starter der snart en stor rekrutteringsproces af flere medarbejdere indenfor blandt andet salg, indkøb og lagerarbejde.

Genbyg.dk A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 9,0 7,4 8,0
Resultat af primær drift 1,1 -0,0 0,9
Resultat før skat 0,4 -0,7 0,2
Årets resultat 0,3 -0,6 0,1
Balancestatus 16,0 16,6 17,7
Egenkapital 0,9 0,7 1,8
Antal ansatte 15 14 14
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.751