23948sdkhjf

Halton leverer specialdesignet ventilationsløsning til Burger Boom i Frederiksgade i Aarhus

Med skærpede krav til partikeludledning og lugtgener i fredet beboelsesejendom på Frederiksgade i Aarhus C har Halton specialdesignet og leveret en driftsikker ventilationsløsning til restaurant Burger Boom.

For at efterleve krav til partikeludledning og lugtgener måtte et nyt ventilationssystem specialdesignes til restaurant Burger Boom i Frederiksgade inden restaurantens officielle åbning og indvielse den 23. marts 2023, hvor 1.000 bøffer skulle steges, og Haltons ventilationsløsning dermed skulle bestå sin generalprøve.

“Der er tale om et kompakt lille køkken med to meter til loftet, hvor der ikke er meget plads at gøre godt med. Derfor var det helt essentielt at finde en løsning, der ikke fyldte ud i rummet, og som efterlevede vores krav til sugeevne og lugtgener, da vi er beliggende i en fredet beboelsesbygning midt inde i centrum af Aarhus. Emhætten er genial og tilpasset perfekt til sine omgivelser. Den suger godt, og der kommer hverken røg eller lugtgener fra systemet,” fortæller restaurantejer af Burger Boom i Frederiksgade Kado Aziz og påpeger, at Euro-Vent og Halton gennem hele forløbet har været grundige og strukturerede, med tegninger og tidsplaner, ligesom de var effektive, da ventilationsløsningen skulle monteres.

Tilpasset og skræddersyet emhætte

Med den meget begrænsede loftshøjde i køkkenet, som ville have været normal højde over gulv til underkant af emhætte, skulle der ”tænkes ud af boksen” for at etablere en optimal løsning på restaurant Burger Boom i Frederiksgade. I tæt samarbejde med entreprenørvirksomheden Euro-Vent kom Halton frem til en løsning med en såkaldt bagvægsemhætte, der er installeret tættere på madlavningsudstyret end normalt, så emhætten er i stand til at opfange selv de mindste luftmængder af termisk opdrift fra køkkenudstyret.

Emhætten er udstyret med effektiv styreluft via en indbygget styreluftventilator, der sikrer en optimal opfangningsevne, som sørger for, at den nødvendige udsugningsluftmængde er så lav, som det er muligt. I stedet for en udsugningsluftmængde på 8.000 m³/h for en almindelig fraluft-emhætte, sikres effektiv udsugning med en luftmængde på kun 4.200 m³/h.

Integreret UV-lys

Da afkast udelukkende var muligt at etablere direkte ud til baggården i Frederiksgade, skal afkastet fra køkkenet kontinuerligt renses, således at lugtgener minimeres, og naboer ikke unødigt generes. Derfor er emhætten blevet udstyret med et effektivt UV-filter, som både fjerner fedt, men som også reducerer lugtgener. For yderligere at reducere lugtgener fra afkastet har Euro-Vent også installeret et kulfilter tilpasset udsugningsluftmængden.

“Vi har tidligere samarbejdet med Halton, og denne gang har samarbejdet også forløbet ganske glimrende. Halton er ikke billigst - til gengæld virker deres ventilationsløsninger upåklageligt, og jeg ved, at jeg kan stole på deres beregninger, f.eks. i forhold til lugtgener og ydeevnen på deres UV-lys. De står inde for deres udstyr og er altid klar til at hjælpe,” udtaler ejer af Euro-Vent ApS Jacob V. Andersen.

Om Halton

Halton er specialister i indeklima, globalt teknologiførende i indeklimaløsninger og tilbyder en række produktivitetsøgende produkter, systemer og services for komfortable energieffektive miljøer.

Virksomhedens primære forretningsområder findes inden for ventilation af storkøkkener, sundhedssektoren, marine og bygninger.

Haltons produktprogram omfatter løsninger til:

  • Køkkenventilation
  • Luftmængderegulering
  • Laboratorier og operationsstuer
  • Luftrensning
  • Brandsikkerhed
  • Luftfordeling

www.halton.com

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109