23948sdkhjf

5.000 m² uddannelsesbyggeri har fundet sin vinder

RUM, Kontur Arkitekter og ingeniørfirmaet Søren Jensen har vundet designkonkurrencen om et nyt skolebyggeri til Kolding HF & VUC.
I slutningen af maj måned blev fem teams prækvalificeret til konkurrencen om et nyt Kolding HF & VUC og fredag den 14. september blev vinderne offentliggjort ved en reception på skolen.

Arkitektfirmaet RUM har i samarbejde med Kontur Arkitekter og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører udformet det vindende projekt og får dermed til opgave at stå for totalrådgivningen. Den nye skole bliver placeret i Design City i Kolding og forventes at stå færdig i efteråret 2014.

- Vi har været igennem et meget spændende forløb, hvor både kursister og en stor del af personalet har været involveret i processen med at få lavet et så godt grundlag for konkurrencen som muligt. Der er virkeligt blevet tænkt mange tanker om, hvordan vores nye skole skal se ud og fungere, og det har været fantastisk, at se, hvordan de fem prækvalificerede teams er kommet med vidt forskellige bud på, hvordan skolen skal se ud, siger rektor Verner Rylander.

Med placeringen i Design City kommer Kolding HF & VUC til at ligge centralt i forhold til Kolding midtby, offentlige transportmidler og andre uddannelsesinstitutioner.

Lavenergiklasse 2015
Den nye skole er disponeret i fire etager samt kælder- og parterreetage, som udgør en base for bygningen i hele grundstykkets udstrækning. På alle etageplaner har arkitekterne søgt at skabe en høj grad af integration mellem grønne udearealer og det indre undervisningsmiljø.

Projektet opfylder lavenergiklasse 2015 uden anvendelse af alternative energikilder. Dette opnås primært ved optimering af klimaskærm mht. varmetab, solvarmetilskud og adgang for dagslys samt nøje tilpasning af de tekniske installationer til bygningens type og anvendelse.

Karin Elbek fra RUM fortæller, at det har været en stor opgave at udvikle et forslag til en ny skole til Kolding HF & VUC.

- Dels ligger der en meget ambitiøs lokalplan for området, der stiller en række meget detaljerede krav, og samtidigt har skolen udtrykt en masse forskellige visioner og ideer i det byggeprogram, vi har fået som udgangspunkt for konkurrencen. Vi er meget glade og beærede over at have vundet konkurrencen, og vi glæder os til det samarbejde med Kolding HF og VUC, der skal skabe en ny fantastisk skole.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093