23948sdkhjf

Børnehus med genbrugsmaterialer vinder Bæredygtighedsprisen

Et cirkulært byggeri med en stor del genanvendte materialer vandt torsdag Building Awards' Bæredygtighedspris

Børnehuset Svanen i Gladsaxe Kommune er dette års vinder af Bæredygtighedsprisen. Det skete torsdag ved uddelingen af Building Awards under Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Om vinderen siger juryen blandt andet, at i en tid, hvor alle taler om genanvendelse og cirkulær økonomi i byggeriet, så er det dejligt, at nogen gør noget ved det.

"Det er et projekt, der fortjener stor anerkendelse, ikke kun i Danmark men over hele verden, for sin konsekvente brug af materialevurdering, nænsom nedrivning, opmagasinering – og til sidst massiv genanvendelse af byggematerialerne".

Gladsaxe Kommune er har i nogle år arbejdet målrettet for at indfri nogle af regeringens klimamål, i lyset af, at byggeriet bidrager kraftigt til drivhusgasserne og den globale opvarmning.

Derfor har kommunen samlet en såkaldt byggespilds-gruppe, hvor flere af landets helt store og toneangivende aktører i rådgiver- og byggebranchen deltager.

Det er navne som Moe, NCC, MT Højgaard, CASA, Freja Ejendomme, Novo Nordisk, Pension Danmark, BAM Danmark og Gladsaxe Kommunes Ejendomscenter. Sammen skal de finde endnu flere metoder til effektiv genanvendelse af byggematerialer ved nybyggeri.

Læs mere om Building Awards 2022 og dette års finalister på www.licitationen.dk/ba22

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125