23948sdkhjf

Helt ny pris på vej til branchens leverandører

Der skal findes en dygtig og dedikeret leverandør, når Leverandørprisen for første gang uddeles ved Building Awards 2024

En leverandør, der højner standarden. Fra produktion over transport og til leverance. 

Der skal skub på bæredygtigheden i hele byggebranchen, og en dygtig leverandør kan løbe med den allerførste af sin slags, når Leverandørprisen uddeles ved Building Awards 2024. 

Om Building Awards og Leverandørprisen 

Building Awards er bygge- og anlægsbranchens samlingspunkt. Her mødes branchens største og mest innovative aktører, når Licitationen hylder de virksomheder, personer og projekter, der har revolutioneret dansk byggeri.

Leverandørprisen går til en leverandør i branchen, der sætter standarten og har et dybdegående fokus på bæredygtighed og miljøvenlige leverancer.

Leverandørprisen er sponsoreret af Kansas

Link til nominering - deadline 5. juni 

Juryen består af: 

  • Johnny Hey, Nordsterns koncerndirektør for byggeri
  • Line Nørmark, grundlægger og chef for bæredygtighed i byggeriet hos Transition
  • Grith Bech-Nielsen, koncernbæredygtighedschef hos Per Aarsleff
  • Kai Kanafani, arkitekt og forsker for BUILD – Institut for byggeri, by og miljø, Aalborg Universitet

Konstant udvikling

Leverandørprisen sætter især fokus på bærdygtighed i leverancer, herunder leverandører, der implementerer miljøvenlige produktionsmetoder.

Men et grønt fokus går langt ud over produktion af materialer, fortæller jurymedlem og koncerndirektør for byggeri i Nordstern, Johnny Hey:

- Vi kigger selvfølgelig på, om leverandørerne forholder sig til de klimapåvirkninger, deres produkter har impact på. Det er fra produktion til transport og leverance. I sidste ende er det også den fulde levetid, siger han. 

For Johnny Hey er det vigtigt, at man løbende kigger på nye måder at optimere frembringelsen af produktet og leverancen på.

- Produkterne skal indgå i andre værdikæder, og alle de enkelte inputs betyder noget. Derfor er det vigtigt, at leverandører løbende udvikler, siger han. 

Mere lovgivning

Leverandørerne besidder en nøglerolle, når det kommer til bæredygtig udvikling i byggeriet som branche. Der kommer i stigende grad lovgivning, som branchen skal leve op til. Blandet andet de nye regler for ESG-rapportering, der vurderer en virksomheds bæredygtighed og samfundsansvar ud fra en række nøgletal. 

- Som branche vil man blive vurderet på, at man tager hensyn til den brede ESG-relation. Det handler om alt fra mennesker, vilkår, kvalitet, og til omgivende miljø og samfund. Leverandørerne er vigtige at få med, for hvis leverandørerne står stille, står vi alle stille, siger Johnny Hey. 

Hvad er ESG?

  • ESG står for Environmental Social Governance.
  • ESG-nøgletal er en del af de tal, som en virksomhed kan indberette i sit årsregnskab, når der skal redegøres for samfundsansvar. 
  • Alle virksomheder i regnskabsklasse D og alle store virksomheder i klasse C er forpligtet til at redegøre for deres samfundsansvar. For alle andre virksomheder er det frivilligt.
  • ESG-data anvendes ofte til at redegøre for virksomhedens bæredygtighedsstrategi overfor kunder og investorer.
  • Hvor man tidligere har beskrevet virksomhedens samfundsansvar i årsregnskabet, kan man via ESG-nøgletal lave en konkret og håndgribelig rapportering.
  • ESG-data kan for eksempel omhandle virksomhedens CO2-udledning.

Kilde: Erhvervsstyrelsen

God timing  

Når Leverandørprisen uddeles for første gang i 2024, er der altså tale om en højaktuel pris, der hædrer de, der sætter højere standarder i byggeriet. 

Og prisen kommer på det helt rigtige tidpunkt, synes Johnny Hey: 

- Timingen er god, fordi det er med til at skubbe til den mentalitet, der er både i samfundet og i de forskellige brancher, lyder det. 

Det er lidt subjektivt 

For Johnny Hey er der bare tilbage at understrege, at en vinder af Leverandørprisen skal score højt på tværs af forskellige vurderingsparametre:

- For mig er det vigtigt at se, at man har et holistisk trade-off mellem forskellige områder, man kan gå ind og præge. Det bliver en holistisk vurdering og en følelse af, at leverandøren favner bredt, siger han.

Og så er der naturligvis også en del af vurderingen, der ikke helt kan sættes på formel, forklarer Johnny Hey. 

- Vurderingen er lidt subjektiv og kan ikke kun gøres objektiv, siger han. 

Det er muligt at indstille kandidater til Leverandørprisen frem til 5. juni 2024. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075