23948sdkhjf

Banker sætter flere penge til side til tab i byggebranchen

De stigende renter betyder, at de fleste byggeprojekter bliver mindre rentable at gå i gang med, og derfor sætter bankerne nu ekstra af til tab på kunder i byggebranchen

Den danske bygge- og anlægsbranche lider i højere grad end andre brancher af stigende inflation, materialepriser og renter, og det reagerer landets banker nu på.

Jyllands-Posten har således foretaget en gennemgang af de store bankers regnskaber, og her fremgår det ifølge mediet, at Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank, Nykredit Bank og Spar Nord har øget hensættelserne til virksomheder indenfor bygge- og anlægssektoren med 16 pct.

Udlånet er i perioden samtidig steget med 1,6 pct.

- Bygge- og anlægsbranchen er en af de mest konjunktur- og rentefølsomme brancher og rammes ofte som den første af såvel kriser som opture, siger Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken, til Jyllands-Posten.

Har fordoblet hensættelserne 

Ifølge mediet har Nykredit næsten fordoblet hensættelserne til bygge- og anlægssektoren fra 202 til 400 mio. kr. fra årets begyndelse og frem til udgangen af 3. kvartal. 

I Sydbank er hensættelserne vokset med 42 pct.

Det betyder, at de store banker nu har afsat 1,8 mia. kr. til at dække tab i bygge- og anlægssektoren mod 1,5 mia. kr. ved årets begyndelse. Trods stigningen er der stadig tale om et meget lavt niveau.

Den største stigning i hensættelser er ifølge Jyllands-Postens gennemgang sket til virksomheder inden for branchen ”energiforsyning”. Her har bankerne i år hensat yderligere 318 mio. kr., så de nu har en stødpude på 533 mio. kr. til at dække tab. Det svarer til en stigning på 148 pct. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Konstruktionsfejl og konkurs gør byggeri ubrugeligt
Byggeomkostninger brager op i tredje kvartal
Nordjysk elementproducent øger aktivitetsniveauet, men bundlinjen følger ikke med
Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.125