23948sdkhjf

Vinderteam fundet til Midtbyens Børnehus

Kjæhr & Trillingsgaard har sammen med arkitektfirmaet Rum og ingeniørfirmaet Esbensen og Sloth Møller leveret det bedste bud til en ny daginstitution i Kolding.
Kolding Kommune udskrev d. 12. juni 2012 en totalentreprisekonkurrence for projektering og opførelse af den nye daginstitution, Midtbyens Børnehus, i Kolding.

Vinderen af totalentreprisekonkurrencen er nu fundet.

Totalentreprenør Kjæhr & Trillingsgaard har sammen med arkitektfirmaet Rum og ingeniørfirmaet Esbensen og Sloth Møller kom med det foretrukne projekt blandt i alt fem gode forslag.

I dommerbetænkningen lyder det bl.a. om vinderprojektet:

- Et børnehus, der fremstår som en helstøbt lys figur i et dynamisk landskab af grønne flader. Projektet tager konsekvent afsæt i grunden og stedets iboende kvaliteter og anvender helt klare inspirationer fra det terrasserede landskab som transformeres, og som urban natur, føres helt frem i bygningen. Der er klare holdninger til fleksibilitet, der opnås ved generelt anvendelige rum i det daglige og i det større perspektiv. Leg og natur har altid hørt sammen og derfor er det en berigelse for projektet, med konsekvente holdninger, at optage det som en del af arkitekturen.

Tager form efter omgivelserne
Den nye daginstitution skal samle to eksisterende institutioner, henholdsvis en børnehave og en vuggestue, der i dag har til huse i lejede lokaler, under samme tag.

I udformningen af institutionen har Rum Arkitekter indarbejdet grundens topografi i såvel udearealernes disponering samt husets placering på grunden.

Nybyggeriet forventes opstartet marts 2013 med aflevering primo januar 2014.

I alt er der bevilget 26 mio. kr. til projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078