23948sdkhjf

Entreprenør-konsortium taber sag om Odense Letbane

Den odenseanske letbane har haft mange udfordringer - en er netop afgjort i retten

En dom affødt af anlægsarbejdet på Odense Letbane er netop blevet afgjort ved byretten i Odense, skriver Det skriver Fyens Stiftstidende.

Parterne var entreprenørkonsortiet Comsa-Munck-Efacecs, der havde anlagt sagen, og Odense Kommune.

Omdrejningspunktet var gravearbejde i Odense, som gik ud over tidsfristen, og en bod på 1,9 mio. kr., som kommunen derfor pålagde entreprenørholdet.

Fra Comsa-Munck-Efacecs mener man, at fristen skulle have været forlænget, og boden derfor helt falde bort eller reduceres.

Byretten er nu kommet frem til, at kommunen har ret til at opkræve bod. Omfanget blev dog samtidig reduceres fra de 1,9 mio. kr., så Comsa-Munck-Efacec skal af med cirka 300.000 kr. med renter og også betale sagens omkostninger på 64.500 kr.

Letbanens udfordringer

Arbejdet med letbanen i Odense var ramt af adskillige problemer og tvister mellem projektets parter. 

Ifølge de oprindelige planer skulle de første passagerer have kørt på tværs af Odense inden udgangen af 2020. Den dato blev dog allerede i februar 2019 rykket med op mod otte måneder til efteråret 2021. Dengang lød forklaringen på sammenfald med en række store byggerier i Odense, herunder en parkeringskælder under Thomas B. Thriges Gade i Odense C.

Driftsstarten på Odense Letbane blev i marts i år udskudt fra den 1. september 2021 til ”omkring årsskiftet” 2021/22. Denne udmelding blev gentaget i letbanens halvårsrapport 2021, der blev offentliggjort i midten af september.

Tidligt i oktober 2021 lød det så fra en række anonyme kilder, at letbanen ville have særdeles svært ved at blive klar til åbning ved årsskiftet 2021/22. De pegede dels på en strid med Banedanmark, der har testkørsler, dels problemer med letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenteret i det sydlige Odense.

Åbningen blev igen skudt nogle måneder ud i fremtiden i december 2021, hvor det hed sig, at letbanen ville åbne "i foråret 2022". Det blev i januar præciseret til, at hovedentreprenøren Comsa forventede at aflevere anlægget i sidste halvdel af april - den milepæl blev nået den 26. april.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af 1.000 år gammel domkirke
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
MT Højgaard Holding får kendt ansigt som ny økonomichef
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.172