23948sdkhjf

Tidligere borgmesters byggefirma overtager skolebyggeri efter entreprenørs konkurs

Byggefirmaet HME A/S Byg & Entreprenør har netop offentliggjort, at selskabet skal færdiggøre udbygningen af Toppedalskolen i Vindblæs som totalentreprenør for Vesthimmerland Kommune.

Det oplyser firmaet, der har tidligere borgmester i netop Vesthimmerland Kommune, Knud Kristensen, som direktør og medejer, på sin hjemmeside.

Projektet består af en ny undervisningsfløj på cirka 1650 kvm samt forskellige former for renovering af eksisterende bygninger.

Nye underentreprenørkontrakter

Knud Kristensen siger til Nordjyske.dk, at han forventer håndværkernee kan gå i gang på skolebyggeriet til februar, og at den nye Toppedalskole kan stå klar til februar 2024.

- Der mangler forsat arkitekttegninger samt ingeniørarbejde, som skal færdiglaves, før vi kan gå i gang, siger direktøren til Nordjyske.dk og tilføjer:

- Det er en del af aftalen, at vi starter helt forfra også når det kommer til underentreprenører. Derfor skal der skal laves nye underentreprenørkontrakter.

Fandt de fornødne penge

Skoleudbygningen har været omdrejningspunkt for stor lokal interesse.

Opgaven gik i første omgang til Q-Construction, som i oktober 2021 blev præsenteret som vinder af projektet. Byggeriet var dog blot startet, da den østjyske entreprenør i maj i år kom under konkursbehandling og skoleudvidelsens fremtid blev uklar.

For at genopgave byggeriet skulle findes en kommunal tillægsbevilling - ud over de 30 mio. kr., der allerede er bevilget.

https://www.licitationen.dk/article/view/876523/et_halvt_ar_efter_konkurs_skolebyggeri_star_stadig_stille

De nødvendige penge blev fundet på et byrådsmøde 27. oktober.

”Et enigt Byråd godkender, at projektet fortsætter og at finansieringen sker ved at nedskrive inventarbudgettet med 1.339.633 kr., og at byggeriet dermed genoptages,” lød det i referatet fra mødet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129