23948sdkhjf

H+H gennemfører frasalg

Xella betaler 112 mio. kr. for samtlige aktier i H+H’s tjekkiske selskab; H+H Česká republika.
H+H International A/S har indgået aftale om et salg af samtlige aktier i H+H Česká republika s.r.o. Køber er Xella CZ s.r.o., et selskab i Xella-koncernen, og købesummen udgør DKK 112 mio. (€15 mio.), eksklusive fast ejendom, som efter transaktionens gennemførsel vil blive udlejet til Xella.

H+H Česká havde i 2011 en omsætning på 62,7 mio. kr., og pr. 30. juni 2012 var selskabets bogførte egenkapital 90,5 mio. kr.

Bestyrelsesformand Anders C. Karlsson fra H+H udtaler i forbindelse med salget:

- H+H har overordnet tre strategiske mål: At blive eller forblive nr. 1 eller 2 på alle dets geografiske markeder. At opnå en kapacitetsudnyttelse på over 75 procent på hver fabrik for at skabe fornuftig rentabilitet. At være økonomisk uafhængig. Det er vores vurdering, at H+H Česká ikke inden for en rimelig tidshorisont ville kunne opnå de strategiske mål om markedsposition og kapacitetsudnyttelse. Det er derfor meget positivt, at vi har kunnet indgå en aftale om frasalg, hvor salgsprisen afspejler stærk strategisk interesse og de synergier, som Xella vil kunne opnå. Vi understøtter hermed vores strategiske mål om øget økonomisk uafhængighed.

Transaktionen forventes at påvirke H+H’s EBITDA negativt med ca. 5,1 mio. kr. for 2012, hvoraf ca. 1 mio. kr. relateres til højere omkostninger i andre koncernselskaber og den ophørte aktivitet i Tjekkiet. I forbindelse med overførsel af ejendommen til et andet selskab i H+H-koncernen vil der ske en nedskrivning af værdien af ejendommen på 41,8 mio. kr.

Transaktionen forventes gennemført i løbet af 4. kvartal 2012. Provenuet fra salget vil blive anvendt til at reducere H+H’s nettorentebærende gæld. Forventningerne til 2012 fastholdes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078