23948sdkhjf

Aarhus moderniserer 108 år gammel skole

Der er gået mere end et århundrede, siden Samsøgade Skole i Aarhus blev indviet i april 1914. Det bærer skolen præg af – på godt og ondt. Den er smuk og har stor arkitektonisk værdi for Aarhus, men når det kommer til indeklima og pædagogisk indretning, er der brug for forbedringer. Derfor har Magistraten i Aarhus Kommune netop godkendt en indstilling til Aarhus Byråd om, at skolen skal moderniseres, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det kræver nogle lidt anderledes forhold, end dem man etablerede i starten af nittenhundredetallet, og derfor er det sund fornuft, at vi nu moderniserer skolen Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune

Økonomisk lægges der op til at investere 23,4 mio. kr. til moderniseringen af Samsøgade Skole. Heraf er 5,2 mio. kr. allerede frigivet. Projektet er desuden koordineret med planlagte - og bevilgede - investeringer i energirenovering, facader og tekniske installationer, som er opgjort til 9,5 mio. kr. Projektets samlede investering udgør således 32,9 mio. kr.

Som led i opdateringen af de gamle lokaler skal 23 undervisningslokaler have etableret ventilation, akustiklofter og solafskærmning, så luft-, lyd- og lysforhold bliver mere behagelige for elever og medarbejdere.

Det handler om bedre betingelser for elevernes læring, udvikling og trivsel, og om medarbejdernes arbejdsvilkår.

– Samsøgade Skole er en utrolig flot skole, som rummer en masse bevaringsværdig arkitektur og en masse historie. Det skal vi tage vare om. Samtidig skal vi insistere på, at elever og medarbejdere færdes i et godt indeklima, og i lokaler, hvor de trives, og der er plads til at bedrive god, differentieret undervisning, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, i pressemeddelelsen.

– Det kræver nogle lidt anderledes forhold, end dem man etablerede i starten af nittenhundredetallet, og derfor er det sund fornuft, at vi nu moderniserer skolen, fortsætter rådmanden.

Store dele af skolens fællesarealer skal ligeledes have forbedret akustikken, ligesom de indvendige døre til undervisningslokalerne udskiftes, så undervisningen ikke forstyrres af støj fra gangarealerne. Vinduerne i hovedbygningen udskiftes, der etableres elevator og lift, og der bygges fire nye skoletoiletter samt et handicaptoilet for at forbedre tilgængeligheden på skolen. Også belysnings- og varmeinstallationer moderniseres.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Klar til jordmodtagelse: Snart kan nye aktører vinde næste entreprise på Lynetteholmen
148.000 kampesten skal skabe nyt rev på havbunden
Manglende prisskilte: Trælastkæde lover at rette op
Grøn organisation har netop skiftet navn – nu skal også direktøren skiftes ud
Totalentreprise på trapperne – Odense bygger nyt frem for at bruge tidligere vaccinecenter
Rockwool ramt af prishop: Gassen kan gå af den grønne ballon
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.141