23948sdkhjf

4000 ton broelement hejst op over Storstrømmen

I weekenden nåede mandskabet på byggeriet af den nye Storstrømsbro en markant milepæl, da en brodrager på 4000 ton blev hejst op på to bropiller i Storstrømmen mellem Sjælland og Falster

Den første af 44 præfabrikerede 73 meter lange brodragere til den nye Storstrømsbro er dermed blevet hejst op, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

Fredag blev den sejlet ud og placeret mellem de to bropiller, og lørdagen gik med at hejse den op på plads. Operationen sluttede sent samme dag.

– Operationen forløb roligt og omhyggeligt, men uden større udfordringer. Vi har været vidne til et imponerende stykke ingeniørarbejde, udført tålmodigt og med stor præcision, siger projektchef Niels Gottlieb, Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.

Selv om løftet foregik i et roligt tempo, tiltrak det alligevel mange nysgerrige borgere. De tog blandt andet opstilling på den eksisterende Storstrømsbro, hvor der var et godt udsyn til arbejdet.

De kommende uger skal brodrageren støbes sammen med de to bropiller, så løftearmene og hejsetårnene kan komme i brug til de næste brodragere. Næste forventede brodrager bliver sejlet ud og løftet op på nogle af de nordligste piller tæt ved kysten til Masnedø.

Projektchef Niels Gottlieb, Vejdirektoratet, siger:

– Arbejdet med at hejse den første brodrager har givet holdet en masse læring og erfaring til næste gang, vi skal hejse en brodrager op. Så i takt med at vi får flere brodragere op, vil det gradvist blive mere og mere velkendte arbejdsrutiner.

Brodragerne er de elementer, som forbinder bropillerne og bærer selve kørebanen og jernbanen. Bortset fra de to nordligste og de to sydligste nærmest land, bliver de alle bygget på Masnedø, inden de skal sejles ud og hejses op.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094