23948sdkhjf

Danske arkitekter bag byudvikling i Norge

Arkitektfirmaet C.F. Møller har vundet idékonkurrencen om udviklingen af Sykkylven centrum i Norge. Projektforslaget fortætter byen og friholder landskabelige værdier.
Sammen med Dronninga landskap, Zenisk og Vista Analyse har danske C.F. Møller sikret sig førstepræmien i konkurrencen om Sykkylven centrum i Norge.

Arkitektfirmaet skriver på sin hjemmeside, at idéen i det vindende forslag er at bygge videre på de landskabsmæssige kvaliteter som kendetegner området. Det har man gjort ved at skabe en tæt og præcist afgrænset bystruktur som kontrast til det omgivende åbne kulturlandskab og de høje fjelde mod Sykkylvsfjorden.

Byens karrebebyggelse fortættes ved at inddrage ledige arealer og forlænge centrum helt ned mod fjorden med en ny havnefront. På denne måde kan de omkringliggende værdifulde grønne arealer friholdes for bebyggelse hele vejen rundt om bymidten. En eksisterende godsterminal ved fjorden foreslås omdannet til et ungdomsaktivitetshus, et mødested som bidrager med nye muligheder og aktiverer havnefronten.

Konkurrencens jury har peget på det vindende projekt med følgende begrundelse:

- Forslaget har et godt greb om den langsigtede byudvikling, og er et godt grundlag for en håndterbar planlægning. Forslaget tilrettelægger det eksisterende centrum på en troværdig måde, og vil kunne tåle løbende diskussion om detaljer og ændringer undervejs.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125