23948sdkhjf

Ikonisk badeanstalt og storentreprenør har indgået kontrakt

Om et par måneder påbegynder håndværkerne arbejdet med at udvide stor badeanstalt ved Risskov i Aarhus 

Efter mange års drømme, arbejde og debat - og senest forhandlinger plus flere fondsmidler – bliver udvidelsen af Den Permanente Badeanstalt ved Risskov i Aarhus til virkelighed.

Finansieringen er på plads, kontrakten med entreprenøren, MT Højgaard, er underskrevet, og om kun et par måneder påbegynder håndværkerne arbejdet, meddeler Vikingeklubben Jomsborg, en vinterbadeklub som holder til på Den Permanente, på sin hjemmeside.

Allerede efter afsluttet licitation i oktober måned stod det klart, at MT Højgaard, der også stod for en renovering af badeanstalten i 2018, havde givet det billigste tilbud.

P+P Arkitekter er totalrådgiver med Niras som underrådgiver.

Enderne når sammen ved 38 millioner

Det første tilbud lød på cirka 42 mio. kr. inklusive arkitekt, bygherrerådgivning, bygherreleverancer og uforudsete udgifter. Det var dog langt over den økonomiske ramme på 32. mio. kr.

Justeringer reducerede prisen ned til cirka 38 mio. kr. Samtidig bragte 2,5 mio. kr. fra Salling Fondene og et anlægstilskud på 3 mio. kr. fra Aarhus Kommune plus penge til at etablere en ny nødvendig strømføring til Den Permanente projektet i mål.

Det er planen, at håndværkerne rykker ind og går i gang med byggeriet i løbet af februar 2023.

Langt størstedelen af byggeriet vil foregå udenfor de nuværende faciliteter, og det forventes derfor ikke, at byggeriet vil forstyrre badningen fra de eksisterende faciliteter.

Det er aftalt, at MT Højgaard skal aflevere det færdige projekt senest i december 2023.

Nye vinger

Udvidelsen består af en nord- og en sydvinge til den karakteristiske badeanstalt i vandkanten ved Risskov.

Nordvingen vil blive offentlig tilgængelig året rundt for byens borgere. Sydvingen vil til gengæld blive eksklusiv for Jomsborg medlemmer hele året. Det eksisterende anlæg vil fortsat være offentligt tilgængelig i juni, juli og august.

Sydvingen kommer til at indeholde to nye saunaer, toiletter og et klubhus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111