23948sdkhjf

Grønt lys for omstridt golfhotel til kvart milliard: Alle klager afvist

I en "meget klar" afgørelse har Planklagenævnet ryddet vejen for opførelsen af 100 hotelboliger tæt på natur og bølger ved den jyske vestkyst.

Den lokale modstand har været stor.

Men Planklagenævnet har nu affejet samtlige klager over opførelsen af et stort golfhotel til en kvart mia. kr. tæt på natur og godt en halv km fra bølgerne ved Blåvandshuk.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Det er Blåvandshuk Golfcenter, der sammen med danske og tyske partnere står bag de storladne planer, som omfatter at lade 100 små hotelenheder skyde op ved Ho Bugt.

Modstanden fra de lokale er blandt andet gået på, at omfanget af hotelplanerne var for voldsomme. Og i klagerne til Planklagenævnet blev det anført, at miljøkonsekvensrapporten var mangelfuld i forhold til arter som spidssnudet frø og strandtudsen. De er beskyttet som bilag IV-arter i EU's naturbeskyttelsesdirektiv.

Men Planklagenævnets afvisning af klagerne var enddog "meget klar" - og kan ikke ankes, skriver Jydske Vestkysten.

Det var et flertal i Varde Byråd, der i 2021 gav grønt lys for et lokal- og kommuneplantillæg for hotel-ideen.

Lokalplanen giver lov til at bygge i alt 10.300 etagekvadratmeter, heraf 6.500 kvm til hotelenhederne og maks 3.800 kvadratmeter til servicefaciliteter samt dagligvarebutik og café. De 100 hotelenheder skal i snit være 60 kvm og maksimalt 80 kvm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079