23948sdkhjf

Medarbejderejet rådgiverkæmpe forbereder børsentré

Norconsult vil med en notering på Oslo Børs sikre virksomheden "mulighed for i højere grad at vurdere strategiske muligheder, der kræver finansiel fleksibilitet"

Det hele startede tilbage i 1929, hvor firmaet Ingeniør A. B. Berdal blev etableret. I dag er der 5.500 ansatte – heraf 500 i Danmark – navnet er Norconsult, og det er blandt Nordens førende virksomheder for rådgivende ingeniører, arkitekter og byplanlæggere.

Nu er der startet en proces, hvor målet er at notere selskabets aktier på Oslo Børs. En børsnotering vil potentielt kunne finde sted allerede i 2023, hvis interne og eksterne forhold tillader det.

- En notering på Oslo Børs giver også virksomheden mulighed for i højere grad at vurdere strategiske muligheder, der kræver finansiel fleksibilitet, samtidig med at vi skal varetage alle vores dygtige medarbejderes interesser og virksomhedens stærke kultur, siger Nils Morten Huseby, bestyrelsesformand i Norconsult.

Det er medarbejderne i Norconsult, der ejer alle aktierne i virksomheden, og det er aktionærerne, der har besluttet, hvad de anser for at være den mest hensigtsmæssige ejerskabsmodel for virksomheden fremadrettet. 

I forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling den 9. januar stemte 95 pct. af de fremmødte stemmer for en børsnotering.

Ekspansion

Gennem opkøb og stærk organisk vækst har Norconsult gennem de seneste år etableret betydelige forretninger i Sverige og Danmark. 

Nu, knap hundrede år efter etableringen, har virksomheden som skrevet 5.500 medarbejdere, der er på 130 kontorer i Norge, Sverige og Danmark samt kontorer i Polen og Island.

Derudover indgår datterselskaberne Nordic – Office of Architecture, Norconsult Information Systems og Technogarden i koncernen. De tre brands har ekspertise inden for henholdsvis arkitektur, digitalisering og konsulentudlejning.

Nordiske ambitioner

Norconsult har store kunder inden for transport, byggeri og ejendom, vedvarende energi, vand, samfund og byudvikling, digitalisering, industri, geovidenskab og miljø samt arkitektur.

I efteråret 2021 lancerede virksomheden en ny forretningsstrategi, hvor et af de vigtigste mål er at konsolidere en stærkere og mere balanceret position i Norden. Det betyder, at Norconsult vil styrke sin nummer et position på det norske marked samt vokse i Danmark og Sverige. 

- Norconsult er en kompetencedrevet virksomhed med en stærk lokal tilstedeværelse. Vi skal tiltrække, udvikle og fastholde de bedste medarbejdere og samtidig udvikle de bedste kompetencer, siger Egil Hogna, adm. direktør i Norconsult.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggeriet blev sat i stå: Nu vil Fælledby kære sag til landsretten
Udvikler vinder stor byudvikling: Rådhusgrund bliver til boliger
Ballerup vælger vindere af 14.000 kvm klimakile
Var anklaget for millionsvindel: Byggechefer slipper for straf
Ophæver navneforbud i sag om storentreprenørs insiderhandel
Region fjerner 550 ton forurenet jord fra legeplads
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125