23948sdkhjf

Munck-selskab gør klar til københavnsk kanalby

Med kanal, broer, veje og promenader skabes fundamentet under nyt område i Københavns Sydhavn

De kommende 18 måneder bliver fundamentet til et metrobetjent bolig- og erhvervsområde lagt på Enghave Brygge i Københavns Sydhavn.

Her begynder Munck Havne & Anlæg at etablere infrastruktur og byggemodne den sydlige del af Enghave Brygge - den sidste del af området langs havneløbet, der endnu ikke er udviklet. Det oplyser By & Havn, som har indgået aftale med anlægsentreprenøren.

Det kommende område, som får en metrostation og en daginstitution, skal skabe sammenhæng til de allerede færdigudviklede områder, og fuldender med By & Havns ord også udviklingen af Enghave Brygge som en kanalby i København - med referencer til områdets specielle havne- og industrihistorie.

Enghave Brygge - kanalby i Københavns Sydhavn

• Enghave Brygge bliver en kanalby med ni øer og to halvøer, med Enghave Kanal som hovedåre gennem bydelen og mindre sidekanaler der er med til at skabe attraktive byrum.

• Enghave Brygge Metrostation forventes at åbne primo 2024

• Salgsform forventes at være en åben proces med interessetilkendegivelser med start Q1 2023

• Erhverv, bolig samt almene boliger forventes solgt samlet inkl. rest. byggemodning

• Masterplanen er udviklet af Juul Frost Arkitekter

Kilde: By & Havn

Munck Havne & Anlæg skal stå i spidsen for anlægsarbejdet, der omfatter infrastruktur - herunder kanal- og indfatningsvægge, broer, veje, promenader og stræder. Dertil etableres de generelle forsyninger også til hele området.

- Det er et teknisk kompliceret projekt, der rummer mange discipliner, som blandt andet tæller fundering fra både flåde og land, omlægning af fjernvarmeforsyning, landindvending og kanaludgravninger i forbindelse med anlæg af de tre nye øer og broer, udtaler adm. direktør Benny Ebbe Jørgensen, Munck Havne & Anlæg.

Investor skal færdigudvikle området

Det store projekt er blevet udviklet i tæt samarbejde med Metroselskabet og forsyningsselskabet Hofor, og når Enghave Brygge Syd står færdigt, vil det huse op mod 2.200 beboere i cirka 1.000 boliger, hvoraf de 29 procent af boligerne vil være almene.

Efter planen vil området stå færdig i midten af 2024, således at en kommende investor efterfølgende kan færdigudvikle området. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109