23948sdkhjf

Hårdt arbejde forude for MMT

Selvom det igen går fremad for Mågevejens Murer- og Tømrerforretning, som var igennem en rekonstruktion tidligere på året, arbejder folkene bag det østjyske firma løbende på at genopbygge tilliden.
Folkene bag Mågevejens Murer- og Tømrerforretning, MMT, i Hadsten måtte i juni i år indgive begæring om rekonstruktion.

Før det kom så vidt, havde det ellers veldrevne firma indkasseret store tab som følge af købet af tømrer- og snedkervirksomheden Th. Pedersen A/S i 2010.

- Efter et års arbejder var tabet på Th. Pedersen for stort og likviditetsskruen strammet i en grad, så vi blev nødt til at kaste håndklædet i ringen og arbejde på en rekonstruktion, forklarer Torben Balmer, direktør i MMT, til Building Supply.

Tre af firmaets fire gamle ejere, direktør Torben Balmer, projektchef Preben Geer og indkøbschef Gorm Hougaard, valgte at låne penge til at etablere et nyt selskab, der kunne overtage aktiviteterne og fortsætte igangværende arbejder og entrepriser. Det måtte gå hurtigt, så driften kunne sikres uden at man i den pressede situation løb ind i dagbøder til igangværende arbejder.

Meget ked af situationen
På trods af, at det nye firma overtog en fin ordrebeholdning og der dermed var nok at tage fat på, viste det sig sværere end ventet at drive forretningen i rekonstruktionsfasen. Men selvom man måtte sige farvel til 15 mand lykkedes det at sikre beskæftigelse til ca. 100 andre medarbejdere.

Siden da er det gået efter planen, forklarer Torben Blamer, og understreger, at det er fortsat er bydende nødvendigt at følge planen for at vise alle, der før og nu har samarbejdet med firmaet, at han og resten af MMTs ledelse er kede af situationen og gør hvad de kan for at sikre alle parter.

- Vi fik aftaler på plads med stort se alle leverandører og underentreprenører. Ud af 60 var der kun to, som ikke ønskede at fortsætte arbejdet. Og det er dejligt, forklarer Torben Balmer til Building Supply, og fortsætter:

- Kunder og samarbejdspartnere har udvist stor forståelse for situationen. Vi er også selv meget bevidste om, at leverandører har mistet penge, og det værste ved situationen er netop, at vi har påført andre tab.

Tilliden genopbygges
Mågevejens Murer- og Tømrerforretning har nu været igang i godt tre måneder siden rekonstruktionen, og firmaet skal nu igen ud og vinde ordrer. Og selvom tilliden til firmaet har fået et knæk, ser meget ud til, at det løbende arbejde med at retablere forholdet til kolleger oppe og nede i værdikæden ikke har været forgæves.

- Inden det hele gik galt var vi et af de mest velrenomerede firmaer i området. Man kan mærke, at aktivitetsniveauet for byggefirmaer i vores størrelse ikke er som den var under højkonjunkturen. Til gengæld har både rådgivere og kolleger i branchen bevaret tilliden til os, siger Torben Balmer.

I flere omgange er MMT således blevet indbudt til konsortier med andre firmaer for at byde ind på større opgaver. Det giver en god mavefornemmelse. Fremadrettet er det også planen at byde ind på entrepriser blandt andet på det store hospitalsprojekt i Skejby, hvor firmaet har været involveret siden byggestart.

- Vi tror igen på fremtiden. Den er ikke lys på den korte bane, men den er lys ikke desto mindre, afslutter Torben Balmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078