23948sdkhjf

Rækkehuse afløser betonkollegium: Her er entreprenøren

Planerne for 75 rækkehuse i Hejredals-kvarteret ved Gellerup i Aarhus tager et stort skridt fremad. AP Ejendomme og 5E Byg har netop indgået en totalentrepriseaftale om byggeriet af boligerne, der vil blive opført på en grund, der tidligere har huset Hejredalskollegiet.

Grunden, hvor de boliger er på vej, er karakteriseret ved sin trekantede facon, som også spiller ind på form og navn i det Arkitema-tegnede projekt. Rækkehuskvarteret vil således være i tre trekantede klynger, og projektet får navnet Trekanten.

Rækkehusene, som skal bygges til svanemærke, bliver på to forskellige størrelser på cirka 90 og 115 kvm fordelt på henholdsvis to og tre etager med fire og fem værelser. Fælles for rækkehusene er, at de får egen have og balkon. Herudover bliver der anlagt 75 parkeringspladser.

Svært at lukke aftaler

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder sig over, at der er kommet en aftale i stand i et udfordret marked:

– Der er ikke nogen tvivl om, at ejendoms- og byggebranchen i øjeblikket befinder sig i en meget usikker periode både med mangel på materialer, stigende renter og høj inflation. Det er faktorer, som gør det svært at lukke aftaler, udtaler Peter Olsson.

Totalentreprenørens tekniske direktør, Torben Nielsen, udtrykker lignende tilfredshed med kontakten i et markedet der "i den grad er udfordret":  

– Med aftalen på plads ser vi frem til, at vi senere på året kan starte arbejdet op, siger Torben Nielsen.

Fra AP Ejendomme er ambitionen med udviklingen af området, hvor det forfaldne og forladte betonkollegium, Hejredalskollegiet, lå, et socialt bæredygtigt boligområde med mangfoldighed og fællesskaber som kodeord.

- Hele området har et kæmpe potentiale, som vi med vores boligområde vil gøre vores for at være med til at forløse, og med den plan Aarhus Kommune har for hele området, ser vi et stort potentiale i vores kommende boliger, forklarer Peter Olsson.

Årevis undervejs

AP Pension vandt udbuddet om det 11.000 kvm areal ved Hejredalskvarteret i Gellerup i slutningen af 2019.

Først to år efter faldt en lokalplan på plads.

– Hejredalskollegiet har gennem flere år stået tomt, og bygningerne fremstår som efterladte forfaldne betonbygninger, der ikke bidrager positivt til området, konstaterer Peter Olsson efter, at Aarhus Kommune i efteråret 2021 havde vedtaget lokalplanen, der åbner for rækkehusprojektet.

– Ved nedrivningen af kollegiet har vi indgået en aftale om at sælge bygningselementerne via Upcycling Forum, så elementerne kan blive genbrugt i andre byggeprojekter. Vi forventer ikke nogen økonomisk gevinst for den del, fortalte direktøren også dengang.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fremgang på top og bund hos Arkitema
Smider 2.000 ton sten i vandet til glæde for fisk og folk
Niras og Rum sammen om skole og institution i Søhøjlandet
Udvikler investerer trecifret millionbeløb i Odense efter rekordår
Aarhus-entreprenør køber op: Har nu over 275 ansatte
Seniorforsker: "Straffen for at overtræde asbestregler er latterlig"
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.156