23948sdkhjf

Større omsætning og bedre bundlinje hos Hoffmann

2022 bød på fremgang i både omsætning og overskud hos norskejede Hoffmann. 

Glostrup-entreprenørens omsætning voksede således med 57 mio. kr. til 1,779 mia. kr., mens overskuddet gik frem 10 mio. kr. til 156 mio. kr., fremgår det af en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.  

Verdens tilstand påvirker dog også firmaet. Næsten alle typer projekter har i dag udfordringer økonomisk grundet stigende renteudgifter, materialeomkostninger og energipriser, lyder det således.

- Mange af vores kunder knytter derfor et tættere bånd til Hoffmann og indgår i strategiske rammeaftaler, dette gælder for eksempel Bygningsstyrelsen, Gentofte Fjernvarmeforsyning samt på pharma byggerier. På 82 pct. af Hoffmanns omsætning er vi involveret helt fra projektets tilblivelse sammen med kunderne, udtaler adm. direktør Torben Bjørk Nielsen i pressemeddelelsen.

De seneste år har dog sat deres præg på entreprenøren.

- Indtil 2020 var Hoffmanns omsætning præget af en række store nybygningsprojekter samt en række mindre serviceopgaver. I dag er ordresammensætningen langt bredere sammensat, udtaler adm. direktør Torben Bjørk Nielsen.

Hoffmann har ifølge direktøren i dag cirka 2,5 gange så mange projekter som før corona epidemien. Og fordelingen har også ændret sig. 

I 2022 var omsætningen cirka 50 pct. privat og 50 pct. offentligt byggeri - før corona var forholdet 80 pct. privat og 20 pct. offentligt byggeri. 

Dette skyldes dels markedsudviklingen, men også Hoffmanns rammeaftale med Bygningsstyrelsen med syv igangværende projekter og en mangeårige rammeaftale med Gentofte Fjernvarmeforsyning.

Hoffmanns omsætning er i dag spredt ud på kontorrenovering, Nordborg Ferieresort, shoppingcentre, pharma, industribyggeri, boligbyggeri, anlægsopgaver og et stigende antal el-service opgaver.

Usikre tider

Om forholdene, som den ser ud nu, lyder det blandt andet "Det er en meget usikker markedssituation, renterne kan gå begge veje, det samme kan inflationen og energipriserne, men ingen er sikre"

Men, bemærkes det også i mere positiv retning, ser man lidt faldende materialepriser samt større interesse i at bidrage med prissætning fra entreprenørens samarbejdspartnere.

Endelig lyder det, at Hoffmann er gået nogenlunde sikkert igennem det stigende antal konkurser, som ellers præger branchen.

Læs meget mere om udvikling i Hoffmann på Building Supplys søstermedie Licitationen:

Hoffmann har udfordringer med næsten alle typer projekter

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fremgang på top og bund hos Arkitema
Smider 2.000 ton sten i vandet til glæde for fisk og folk
Niras og Rum sammen om skole og institution i Søhøjlandet
Udvikler investerer trecifret millionbeløb i Odense efter rekordår
Aarhus-entreprenør køber op: Har nu over 275 ansatte
Seniorforsker: "Straffen for at overtræde asbestregler er latterlig"
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125