23948sdkhjf

Milliardkontrakt på supersygehus: Aarsleff-selskab skal arbejde for NCC

NCC og Region Hovedstadens Center for Ejendomme har indgået kontrakt på installationsentreprisen, der er en del af tredje fase af byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland. Kontrakten er på 1,15 milliarder kroner 

Nu er byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland kommet så langt, at der for alvor kan tages fat på alle de installationer, der skal få hospitalet til at fungere i hverdagen for både patienter, pårørende og hele personalet.

Aarsleff-ejede Wicotec Kirkebjerg er netop valgt til at udføre teknikentreprisen.

Som underentreprenør til hovedentreprenøren, NCC Danmark, skal teknikentreprenøren udføre og levere hovedparten af de tekniske installationer til det kommende hospital.

Kontrakten på teknikentreprisen er på 1,15 mia. kr., fremgår det i en pressemeddelelse om aftalen.

- Endnu engang viser vi, at vi kan tilbyde den økonomisk mest fordelagtige løsning, når det kommer til store og komplekse projekter som dette, siger adm. direktør i Wicotec Kirkebjerg, Brian Ludvigsen, og han fortsætter:

- Vi stiller med en erfaren projektorganisation, der via gennemprøvede processer for samtlige af projektets faser sørger for en succesfuld projektgennemførsel, hvor samarbejde, arbejdsmiljø, bygbarhed og rettidig omhu er i centrum.

Installationsentreprisen på Nyt Hospital Nordsjælland

VVS: Dækker over koldt og varmt brugsvand, omvendt osmose vand til teknisk udstyr og laboratorier, varme og køling til rum og udstyr, sanitet og armaturer, afløb, køle- og varmeanlæg, gasarter til klinisk brug herunder ilt samt sprinkleranlæg.

Ventilation: Dækker over komfortventilation i sengestuer, kontorer, auditorier og andre opholdsområder, procesventilation i laboratorier og ved teknisk udstyr, samt operationsstue-, og renrumsventilation med særlige krav.

El: Dækker over al strømforsyning herunder højspændingsanlæg, nødstrømsanlæg, tavleanlæg, al kabling, belysningsarmaturer og kommunikationsanlæg.

Kilde: NCC

Det 123.000 kvm store hospital opføres som en kløverformet bygning i fire etager plus kælder, og teknikentreprisen omfatter installationer til medicinske gasser, vand, afløb, sanitet, køl, varme, ventilation, sprinkling, belysning, el, kommunikation samt nød- og 10kV-forsyning. 

Derudover skal Wicotec Kirkebjerg styre og koordinere de arbejder, der hører under bygningsautomatik samt brand og sikring, herunder styring og koordinering af indregulering, commissioning og idriftsætning af delanlæggene.

Wicotec Kirkebjerg tager fat på opgaverne ultimo januar 2023, og hospitalet forventes at stå færdigt i 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14