23948sdkhjf

Ægtepar nægter at flytte trods planlagt nedrivning: - De må vente med at rykke det ned

Ægteparret Khawla Yunes og Louay Alhajj bor på en byggeplads. Ejerne af deres blok vil gerne rive den ned, men de nægter at flytte

Ægteparret har boet i nummer nummer 39 på Inger Christensens Gade i Aarhus i otte år. Og her agter de at blive ved med at bo, selvom Brabrand Boligforening er begyndt at tømme blokken for inventar.

Det skriver TV2 Østjylland.

Hvis det står til boligforeningen, skal blokken snart rives ned for at gøre plads til byggeriet af en ny stor folkeskole, der skal stå færdig i 2025. 

Men Khawla Yunes og Louay Alhajj står på deres ret, og dermed kan selve nedrivningen ikke begynde, før deres sag er afgjort i boligretten.

- Hvorfor venter de ikke, til retten har afgjort vores sag? spørger Khawla Yunes.

Er allerede flyttet

For otte år siden blev de flyttet i forbindelse med første etape af Helhedsplanen for Gellerupparken, hvor deres boligblok blev revet ned. Men denne gang giver de sig ikke uden kamp.

- Jeg gider ikke flytte. Det har jeg ikke lyst til eller råd til, og det har jeg ret til at sige. Vi har det godt her, og jeg kan godt lide at bo her. Jeg har en dejlig udsigt og et dejligt område. Alt, hvad jeg ønsker mig, har jeg her, siger Louay Alhajj.

Ægteparret anerkender, at der skal bygges nyt i området. Men de holder på deres ret til at få deres sag prøvet i boligretten. De henviser til, at Brabrand Boligforening skriver, at beboerne har ret til at klage, i deres opsigelsesvarsel.

- Vi forstår det godt, men vi har ret til indsigelser. De skriver det selv i deres opsigelsespapirer. Hvis vi ikke har ret til det, hvorfor skriver de det så, siger Khawla Yunes.

De mener, boligforeningen forsøger at presse dem ved at sende maskiner og håndværkere ind i ejendommen. Her fjerner de køkkener, inventar, døre og trægulve.

- De larmer meget, og de generer. Man føler, man bliver chikaneret. De presser os, siger Louay Alhajj, der ikke mener, boligforeningen opfører sig ordentligt.

- Vi bliver ikke behandlet, som vi skal. Men det er vores ret at bo i vores blok som før. Vi betaler vores husleje. De må vente med at rykke det ned, selvom de vil have, at det sker hurtigst muligt, siger Louay Alhajj.

Hverken ægteparret eller Brabrand Boligforening ved, hvornår boligretten afgør sagen.

Direktør frygter ikke nederlag

Boligforeningens direktør Kristian Würtz har forsvaret beslutningen om at begynde arbejdet i blokkene A13 og A15.

- Vi anerkender fra boligforeningen, at det kan være enormt byrdefuldt, at man er nødt til at flytte. Særligt for de beboere, der har afvist boligforeningens opsigelse, siger han og uddyber:

- Men fra boligforeningens side har vi en forpligtelse til at gennemføre helhedsplanen for området, som er vedtaget i både boligforening, byrådet og som er sanktioneret af ministeren, siger han til TV2 Østjylland.

Han frygter ikke, at boligretssagen ender med et nederlag til boligforeningen.

- Jeg tør ikke sige, hvad der bliver udfaldet, hvis beboerne får ret. Men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi kan rive blokkene ned. Der er vedtaget en lokalplan, der siger, at vi kan rykke blokkene ned, siger Kristian Würtz.

Der skal fjernes syv blokke i Gellerupparken i den kommende tid. De skal gøre plads til en ny folkeskole, der skal stå færdig i 2025

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.141