23948sdkhjf

Østjysk entreprenør opfører mere end 300 boliger i Odense

Fordelt over seks byggefelter opføres hele 23.170 kvm i en ny, blandet bydel

Entreprenørfirmaet Raundahl & Moesby skal opføre et 23.170 kvm stort boligbyggeri i Odense navngivet Thors Have.

Thors Have ligger naturskønt i Odense-forstaden Bolbro, og har tidligere været anvendt til værkstedsområde for Forsvaret. 

Det forvandles nu til et helt nyt boligområde med almene boliger, private udlejningsboliger, rækkehuse og et bofællesskab, hvor biodiversitet og grønne ude- og opholdsarealer er i fokus. Det oplyser den Aarhus-baserede entreprenør i en pressemeddelelse.

– Vi har varetaget alle opgaver lige fra grundkøb, skitsering og myndighedsbehandling, og dermed sikrer vi investoren den bedst mulige investering. Vi glæder os nu til at kunne lægge sidste hånd på projektering, fortæller projektudviklingschef hos Raundahl & Moesby, Janus Hermansen, i meddelelsen.

Byggeriet er på 23.170 kvm og indeholder 290 lejligheder og 17 rækkehuse. Området indeholder en række mindre kvarterer og i alt seks byggefelter, som opføres i fire etaper. 

Kort om Thors Have

  • Størrelse: 23.170 kvm
  • Boliger: 17 rækkehuse og 290 lejligheder
  • Totalentreprenør: Raundahl & Moesby
  • Projektudvikler: Raundahl & Moesby
  • Arkitekt: Arkitema
  • Ingeniør: Ingeniør´ne
  • Investor: Heimstaden
  • Forventet byggestart: Q1 2023
  • Aflevering (sidste etape): Q1 2025

For at sikre forskellighed og mangfoldighed i arkitekturen, arbejdes der med forskellige højder, forskellige bygningsformer og forskellige tagformer. Alle bygninger udføres med teglstensfacader i forskellige farver, og alle lejligheder har enten altan eller en mindre have.

Projektet er tegnet af Arkitema og er DGNB Guld-certificeret.

Genbrug og klimaoverblik

På klimafronten arbejder Raundahl & Moesby blandt andet med et generelt klimaregnskab over alle opførte byggerier. Det gør sig også gældende på Thors Have, hvor bæredygtighed og biodiversitet er et stort fokusområde. 

- Det er derfor glædeligt, at vi kan arbejde med elementer som genbrug af nedknust tegl, regnvandssø, bibeholdelse af eksisterende træer, lækre opholdsarealer og så videre, udtaler Janus Hermansen.

Det odenseasnke projekt er også en fortsættelse af den østjyske entreprenørs samarbejde med en international boligudlejer. Thors Have er således udviklet i samarbejde med, og solgt til, Heimstaden. 

Projektet i Odense er det tredje i rækken af samarbejde mellem duoen inden for de seneste par år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094