23948sdkhjf

Kæmpe byudvikling centralt i Aalborg nærmere realisering

De indledende øvelser til fraflytningen fra og videre udnyttelse af Sygehus Nord-området i Aalborg fortsætter

Det er efterhånden mere end to år siden, at udviklings- og ejendomsselskabet Søren Enggaard A/S blev præsenteret som køber af Sygehus Nord centralt i Aalborg for den nette sum af 225 mio. kr. 

Sygehusets folk fraflytter dog først i 2026-27, som tingene står nu. Så der er både sket meget, siden handlen faldt på plads, og meget mangler.

Nu er en udviklings- og helhedsplan for det 25.736 kvm store sygehusareal samt det kommunalt ejede naboområde Gåsepigen snart på vej i høring. Fra Aalborg Kommunes side ønsker man, at de to store områder bliver udviklet efter én fælles plan.

Efter et møde i By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune 9. marts, mangler byrådets – forventede – godkendelse af at sende materialet i offentlig høring. Byrådsmødet er programsat til 27. marts 2023.

– Går det som planlagt, ser vi frem til en otte ugers høringsperiode, der starter 31. marts og løber indtil 26. maj, siger rådmand Jan Nymark Rose Thaysen i en pressemeddelelse om den forestående proces.

– Kommuneplantillæg og helhedsplan kommer jo senere til at udgøre grundlaget for udviklingen af en helt ny bydel, og det vel at mærke på et område, som er virkelig centralt i Aalborg Midtby, tilføjer rådmanden.

Lokale erhvervsfolk

Sygehus Nord, som ejes af Region Nordjylland, blev primo 2021 solgt til Nordud A/S, der har Søren Enggaard som hovedaktionær, for 225 mio. kr. Region Nordjylland forventer at fraflytte sygehuset i 2026-2027. Herefter vil Nordud A/S overtage ejendommen. Firmaet indgår derfor i dialogen omkring udvikling af området.

Ejerkredsen bag Nordud A/S

  • Søren Enggaard A/S (hovedaktionær).
  • HCK Holding Aalborg A/S: Selskabet er ejet af Holger Colding-Kristensen, Peter Colding-Kristensen og Lars Colding-Kristensen. Selskabet er holdingselskab for familien Colding-Kristensen forskellige selskabs- og investeringsaktiviteter.
  • Regulus ApS: Selskabet er ejet af Torben Fristrup, Bodil Fristrup, Marianne Fristrup og Jesper Sand Fristrup. Selskabet er holdingselskab for en del af familiens investeringsaktiviteter.
  • Kim Jacobsen Holding ApS: Selskabet er ejet af Kim Jacobsen, som tillige er direktør i Nordud A/S. Selskabet er holdingselskab for forskellige selskabs- og investeringsaktiviteter.

I 2024 skal der etableres to nye forbindelser på tværs af jernbanen, som gennemskærer Aalborg Vestby. En tunnel for biler og cyklister/fodgængere og en cykel-gangbro.

Nordud afholdt i 2021-2022 en visionskonkurrence for området i eget regi, hvor kommunens plangrundlag samt analyser og oplæg i stor udstrækning var indarbejdet.

Vinderforslaget i visionskonkurrencens kom var udarbejdet af et konsortium med SLA, Transform, Friis & Moltke, Schewing & Berthelsen og Sweco.

Aalborg Kommune har i efterår-vinter 2022/2023 - i samarbejde med SLA og Transform - udarbejdet forslag til udviklings- og helhedsplanen, der nu skal danne grundlag for kommuneplantillæg 1.061 Sygehus Nord og Gåsepigen. 

Planlægningsprocessen for Sygehus Nord og Gåsepigen

2022 - Vinder af visionskonkurrencen offentliggøres 10. maj.

2022 - Aalborg Kommune udarbejder forslag til udviklings- og helhedsplan.

2022 – Udviklings- og helhedsplanen og Kommuneplantillæg sendes i offentlig høring, og planerne forventes vedtaget af byrådet sommeren 2023.

2023 -25 - Aalborg Kommune udarbejder lokalplaner.

2024 - Saxogadetunnel og cykel- gangbro planlægges etableret.

2026-27 - Region Nordjylland forventer at fraflytte Sygehus Nord.

Kilde: Aalborg Kommune

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.142