23948sdkhjf

Kæmpe byudvikling centralt i Aalborg nærmere realisering

De indledende øvelser til fraflytningen fra og videre udnyttelse af Sygehus Nord-området i Aalborg fortsætter

Det er efterhånden mere end to år siden, at udviklings- og ejendomsselskabet Søren Enggaard A/S blev præsenteret som køber af Sygehus Nord centralt i Aalborg for den nette sum af 225 mio. kr. 

Sygehusets folk fraflytter dog først i 2026-27, som tingene står nu. Så der er både sket meget, siden handlen faldt på plads, og meget mangler.

Nu er en udviklings- og helhedsplan for det 25.736 kvm store sygehusareal samt det kommunalt ejede naboområde Gåsepigen snart på vej i høring. Fra Aalborg Kommunes side ønsker man, at de to store områder bliver udviklet efter én fælles plan.

Efter et møde i By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune 9. marts, mangler byrådets – forventede – godkendelse af at sende materialet i offentlig høring. Byrådsmødet er programsat til 27. marts 2023.

– Går det som planlagt, ser vi frem til en otte ugers høringsperiode, der starter 31. marts og løber indtil 26. maj, siger rådmand Jan Nymark Rose Thaysen i en pressemeddelelse om den forestående proces.

– Kommuneplantillæg og helhedsplan kommer jo senere til at udgøre grundlaget for udviklingen af en helt ny bydel, og det vel at mærke på et område, som er virkelig centralt i Aalborg Midtby, tilføjer rådmanden.

Lokale erhvervsfolk

Sygehus Nord, som ejes af Region Nordjylland, blev primo 2021 solgt til Nordud A/S, der har Søren Enggaard som hovedaktionær, for 225 mio. kr. Region Nordjylland forventer at fraflytte sygehuset i 2026-2027. Herefter vil Nordud A/S overtage ejendommen. Firmaet indgår derfor i dialogen omkring udvikling af området.

Ejerkredsen bag Nordud A/S

  • Søren Enggaard A/S (hovedaktionær).
  • HCK Holding Aalborg A/S: Selskabet er ejet af Holger Colding-Kristensen, Peter Colding-Kristensen og Lars Colding-Kristensen. Selskabet er holdingselskab for familien Colding-Kristensen forskellige selskabs- og investeringsaktiviteter.
  • Regulus ApS: Selskabet er ejet af Torben Fristrup, Bodil Fristrup, Marianne Fristrup og Jesper Sand Fristrup. Selskabet er holdingselskab for en del af familiens investeringsaktiviteter.
  • Kim Jacobsen Holding ApS: Selskabet er ejet af Kim Jacobsen, som tillige er direktør i Nordud A/S. Selskabet er holdingselskab for forskellige selskabs- og investeringsaktiviteter.

I 2024 skal der etableres to nye forbindelser på tværs af jernbanen, som gennemskærer Aalborg Vestby. En tunnel for biler og cyklister/fodgængere og en cykel-gangbro.

Nordud afholdt i 2021-2022 en visionskonkurrence for området i eget regi, hvor kommunens plangrundlag samt analyser og oplæg i stor udstrækning var indarbejdet.

Vinderforslaget i visionskonkurrencens kom var udarbejdet af et konsortium med SLA, Transform, Friis & Moltke, Schewing & Berthelsen og Sweco.

Aalborg Kommune har i efterår-vinter 2022/2023 - i samarbejde med SLA og Transform - udarbejdet forslag til udviklings- og helhedsplanen, der nu skal danne grundlag for kommuneplantillæg 1.061 Sygehus Nord og Gåsepigen. 

Planlægningsprocessen for Sygehus Nord og Gåsepigen

2022 - Vinder af visionskonkurrencen offentliggøres 10. maj.

2022 - Aalborg Kommune udarbejder forslag til udviklings- og helhedsplan.

2022 – Udviklings- og helhedsplanen og Kommuneplantillæg sendes i offentlig høring, og planerne forventes vedtaget af byrådet sommeren 2023.

2023 -25 - Aalborg Kommune udarbejder lokalplaner.

2024 - Saxogadetunnel og cykel- gangbro planlægges etableret.

2026-27 - Region Nordjylland forventer at fraflytte Sygehus Nord.

Kilde: Aalborg Kommune

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093