23948sdkhjf

Samarbejdet flyder igen på gammel spritfabrik efter langt konflikt-pause

Ny aftale mellem A. Enggaard, Spritten A/S og Aalborg Kommune fjerner central knast for udviklingen på den gamle spritfabrik i Aalborg

Udviklingen af de gamle spritfabrikker centralt i Aalborg til en ny bydel præget af kunstværket Cloud City Aalborg, kunsthal og ny indretning af de fredede bygninger kan nu gå ind i næste fase.

Uenighed om bydelens hovedkloakledning har i lang tid sat en prop i dele af udviklingsprojektet. Det gælder blandt andet Spritten A/S’s luksuslejlighedsbyggeri, Harbour Gate, ud mod Limfjorden, A. Enggaards p-kælder og fremtidige bolig- og erhvervsbygninger på den vestlige del af grunden samt omdannelsen af de fredede fabriksbygninger til nye formål som blandt andet torvehal, hotel, bryggeri og destilleri.

- Det er ingen hemmelighed, at vores samarbejde har været svært i en periode, men vi er blevet enige om at lade fortid være fortid, og i processen har det været tydeligt, at alle parter har haft et oprigtigt ønske om at finde en god løsning for byen. Det lover godt for fremtiden, siger entreprenør Asger Enggaard fra A. Enggaard A/S i en pressemeddelelse.

Hovedkloak var hovedudfordring

Entreprenør og udviklingsselskabet A. Enggaard og udviklingsselskabet Spritten A/S, der er ejet af idémanden bag Spritten Martin Nielsen samt Rikke og Jan Gaardboe, genoptog dialogen om bydelens hovedkloakledning på foranledning af Aalborg Kommune.

- Hovedkloakkens placering har været en af de største udfordringer, og arbejdsgruppen har i fællesskab fundet en løsning, der betyder, at den ikke vil blive til hinder for områdets øvrige planlagte bebyggelser, siger projektudviklingschef Morten Løgsted fra A. Enggaard.

- Selve omlægningen har været et særdeles kompliceret og spændende stykke anlægsarbejde, som vi nu snart er i mål med, tilføjer han.

Aftalen mellem parterne blev godkendt af Aalborg Kommune og Aalborg Kloak tidligere på året og indebærer, at bydelens hovedkloakdeling er blevet omlagt fra en placering langs havnefronten til et forløb gennem den gamle spritfabrik-grund.

- Aftalen betyder, at vi i Spritten A/S nu kan komme videre med at realisere visionerne for omdannelsen af den gamle spritfabrik. Allerede i starten af det nye år begynder vi nænsomt at renovere nogle af de gamle bygninger, siger Spritten A/S’ bestyrelsesformand Rikke Gaardboe.

Af andre kommende projekter på Spritten kan fremhæves Kunsthal Spritten og kunstværket Cloud City Aalborg, der begge forventes at åbne i løbet af 2026.

Læs mere om sagen på Building Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad:

Spritten er tilbage på sporet: - Nu lader vi fortid være fortid

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143