23948sdkhjf

Teknikvirksomhed vil lokke flere forskellige til byggebranchen

Et treårigt forskningsprojekt bliver søsat for at afhjælpe manglende diversitet og inklusion i byggebranchen

Ni ud af ti medarbejdere i byggebranchen er mænd. Det faktum har gjort sig gældende i de seneste ti år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Men det vil et nyt forskningsprojekt mellem teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen og Copenhagen Business School (CBS) råde bod på.

Med sine 2500 ansatte er Kemp & Lauritzen Danmarks største tekniske installationsvirksomhed. Derfor mener virksomheden, at den selv har et ansvar for at gå forrest, hvis kulturen på området skal ændres.

Virksomheden har erfaring med, at en større grad af diversitet øger arbejdsglæden og produktiviteten.

- Vi skal være en mere inkluderende virksomhed. Vi vil være en virksomhed, som går forrest i en branche, der er meget umoden på det her område, siger Thomas Thorsøe, HR-direktør i Kemp & Lauritzen.

Samtidig oplever virksomhed - ligesom mange andre - mangel på arbejdskraft.

- Vi er nødt til at kigge bredere ud og tænke bredere på sammensætningen af medarbejdere, siger Thomas Thorsøe.

Forskningsprojektet skal gennemføres sammen med Sara Louise Muhr, professor på CBS og forsker i diversitet.

Det skal fremme at folk med andet køn, hudfarve eller seksualitet trækker i arbejdstøjet i byggebranchen.

- Det er en stor udfordring for os i byggebranchen, hvor diversitet og inklusion ikke tidligere har været i fokus, hvilket er en skam, siger Thomas Thorsøe.

Derfor har forskningsprojektet ikke kun fokus på køn i byggebranchen, men også på seksuel orientering, religion, alder, etnisk oprindelse og nationalitet.

Kun otte procent af Kemp & Lauritzens medarbejdere er kvinder. Ganske få af dem arbejder som teknikere, mens de fleste sidder på kontoret.

Det ønsker virksomheden at ændre på, så folk med anden hudfarve, religion eller køn kan spejle sig i medarbejdere, der ligner dem.

- Vi vil gerne vise et bredere udsnit af medarbejdere i forhold til køn, alder og etnicitet. Sådan at man uanset baggrund bedre kan identificere sig med Kemp & Lauritzen, siger Thomas Thorsøe.

Virksomheden er allerede så småt gået i gang med forsøg på at øge diversiteten.

- Et bredere samarbejde med erhvervsskolerne om kønsdiversitet er rigtig vigtigt, siger Thomas Thorsøe.

Et sted, virksomheden har haft held med det, er på lærlingefronten. Ud af virksomhedens 230 lærlinge er mellem 15 og 20 ikke etnisk danske.

Thorsøe håber, at forskningen bliver en naturlig forlængelse af arbejdet med at skabe en mere inkluderende kultur.    /ritzau/

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11