23948sdkhjf

AP Ejendomme-direktør om stort plus: - Udviklingsstrategi giver pote

Strategi med udvikling af ejendomme fra bunden ligger bag gode resultater i en ekstraordinær situation, lyder analysen fra topchef 

Trods stigende inflation, propper i forsyningskæderne og stigende renter, som var med til at give store udfordringer til bygge- og ejendomsbranchen, kom AP Ejendomme ud af 2022 med et positivt afkast på 3,1 pct., hvilket giver et overskud på 352 mio. kr.

Det oplyser AP Pension-datterselskabet i en pressemeddelelse.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, lægger ikke skjul på, at 2022 var et svært år med udfordringer, selskabet normalt ikke står over for:

– Krigen i Ukraine, de fortsat massive propper i forsyningskæderne, stigende energipriser og den kraftigt stigende inflation var alle faktorer, som gav store udfordringer for bygge- og ejendomsbranchen sidste år, udtaler Peter Olsson.

– Det betød også udfordringer for os, men vi har formået at navigere i de mange udfordringer, fortsætter direktøren og erklærer sig derfor ””meget tilfreds” med afkastet.

Udvikler ejendomme fra bunden

Forklaringen på det positive afkast skal ifølge Peter Olsson findes i den strategi, som selskabet har, når det kommer til udvikling af ejendomme.

– Vi har en helt klar strategi om, at vi selv udvikler vores ejendomme fra bunden. Dermed får vi selv den udviklingsavance, som ligger her, og det kommer os til gode, når vi oplever udfordrende år for branchen og verden generelt, lyder det fra Peter Olsson som tilføjer, at man derfor holder fast i strategien.

Gennem de seneste år har AP Ejendomme haft et fokus på, at alle nyopførte ejendomme skal certificeres. For udlejningsboligerne går selskabet efter Svanemærket, mens det for erhvervsejendomme er DGNB-certificeringer.

Heller ikke det ændres der på.

- Det er ekstremt vigtigt, at vi får certificeret vores ejendomme bedst muligt. Dels, fordi vi simpelthen vil støtte mest muligt op om den grønne omstilling inden for byggeriet, dels fordi vi mener, at det er med til at fremtidssikre vores ejendomme bedst muligt, forklarer Peter Olsson.

Ifølge direktøren er 51 pct. af AP Ejendommes ejendomsinvesteringer aktuelt certificerede.

Mange ubekendte

Når det kommer til afkastet for 2023 er Peter Olsson fortrøstningsfuld og tror på et fortsat positivt afkast, men der er stadig nogle faktorer, som kan stille sig i vejen.

– Inflationen bevæger sig desværre ikke ned i det tempo, som vi kunne håbe på, og store propper i forsyningskæderne er fortsat en udfordring, som betyder meget dyre materialer, siger han.

I år afslutter AP Ejendomme blandt andet opførelsen selskabets første boliger i Fredericia, erhvervsejendommen Orienthuset i Københavns Nordhavn, hvor alle kontorarealerne er udlejet, ligesom Nykredit forventeligt overtager deres domicil, AP Ejendomme opfører.

– Dermed afslutter vi en række udviklingsprojekter, som vil være med til at bidrage positivt til vores aktive ejendomsportefølje, siger Peter Olsson og tilføjer:

– Men der er fortsat mange ubekendte faktorer i markedet, som vil give udfordringer for bygge- og ejendomsbranchen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.11