23948sdkhjf

Teknikentreprenør sælger sin maskinpark – og lejer en ny fra køberen

Fra både køber og sælger fremhæves potentiel miljøgevinst

Når Wicotec Kirkebjerg i fremtidige projekter skal bruge en gravemaskine eller en lift, kører maskinerne i første omgang ikke ud ad virksomhedens egne porte. 

I stedet lejer teknikentreprenøren maskiner af den store materieludlejer GSV.

Firmaerne har således indgået en buy-and-rent back aftale, hvor GSV opkøber Wicotec Kirkebjergs maskinpark for et ikke nærmere specificeret tocifret millionbeløb, hvorefter teknikentreprenøren i fremtiden i stedet lejer det nødvendige maskineri og materiel af GSV.

– Når Wicotec Kirkebjerg lejer materiel frem for at eje, slipper de blandt andet for udgifter til vedligehold og reparationer og styrker fremover den grønne bundlinje ved at vælge batterimaskiner og el-materiel til mange af deres opgaver, lyder det fra Dan O. Vorsholt, adm. direktør i GSV, i en pressemeddelelse om samarbejdet.

GSV-direktøren fremhæver også den mulige gevinst i forhold til at reducere CO2-aftryk ved, at flere firmaer deler maskiner og dermed udnytter dem bedre samlet set.

– Hvis vi zoomer ud i helikopterperspektiv og deler maskinerne ved at leje frem for at eje, så skal vi tilsammen bruge markant færre maskiner på landsplan og dermed både købe og producere færre maskiner, udtaler Dan O. Vorholt.

Løbende nyt materiel

GSV udskifter løbende maskiner og materiel til el- og hybriddrevne eller dieselmaskiner med de nyeste motorer med de bedste filtre. Det kommer også til at ske med denne maskinpark, selskabet nu har overtaget.

Fra Wicotec Kikrkebjerg peger man ligeledes på den potentielle miljøgevinst ved adgang til ny teknologi og klimavenlige maskiner tilpasset specifikke anlægsopgaver, Wicotec Kirkebjerg har. 

- Vi har i vores strategi frem mod 2025 en målsætning om at reducere vores CO2-udledning betragteligt. Med den konkrete totalløsning kan vi monitorere udledningen af CO2 og dermed vores miljøpåvirkning, siger Brian Ludvigsen, adm. direktør i Wicotec Kirkebjerg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093