23948sdkhjf

Kingo i gang med nedrivning i Carlsberg Byen

Området omkring Ny Tap i Carlsberg Byen er spærret af, og nedrivningsfirmaet Kingo Karlsen A/S er gået i gang med at rive indmaden ud af det gamle tapperi fra 1950’erne.
Byggehegnene er kommet op i området omkring Ny Tap i Carlsberg Byen. Det er nedrivningsfirmaet Kingo Karlsen A/S, som er i gang med at gøre den store bygning fra 1950’erne klar til at blive fjernet.

Første etape i det arbejde består i inden nedrivningen at fjerne alle lette vægge og rense blyholdig maling ned fra lofter, vægge og gulve, samt fjerne PCB og asbest.

Når det arbejde om et par måneder er til ende, vil Kingo gå i gang med at rive selve bygningen ned.

Det sker ved, at der laves hul i taget, og en gravemaskine bliver hejst op. Den skal brække først taget ned og siden med endnu en gravemaskine fjerne hele den 33.000 m2 store bygning. Udvidelsen af Ny Tap, bygningen ”De Hængende Haver” fra 1967/69, er fredet og bliver stående.

Ny Tap Plads lukket
Det har allerede i et par uger været tydeligt for forbipasserende, at håndværkere var gået i gang med at gøre Ny Tap klar til nedrivning. De to store skilte med ordene ”Carlsberg Bryggerierne”, som i årtier har fungeret som vartegn for togrejsende mod Københavns Hovedbanegård, blev taget ned i midten af oktober. Det samme gjaldt otte mindre carlsberg-skilte. Der er spærret af mod togbanen, så byggeaffald ikke risikerer at ramme sporene.

Også Ny Tap Plads foran Ny Tap er nu lukket for offentlig adgang. Installationen ”Rebskoven”, som bestod af 3.500 reb bundet op under et gigantisk halvtag, er taget ned. Rebene genopstår i en ny sammenhæng et andet sted på Carlsberg til foråret. Svellemøblerne, som møblerede Ny Tap Plads, er nu flyttet til Bryggernes Plads og den tidligere hovedindgang, Port C, er lukket for almindelig trafik.

Del af Tap2 rives ned
Hegnet omkring nedrivningsarbejdet omfatter også den gamle administrationsbygning ud til Vesterfælledvej, hvor Carlsberg Danmark boede indtil midt i oktober. På den anden side af bygningen – 150 meter længere oppe af Vesterfælledvej mod nord fra Port C – er der indkørsel til Carlsberg området.

Fra denne indkørsel fortsætter byggehegnene over til Tap E Plads foran Dansehallerne. Også fra Tap E Plads vil svellemøblerne blive flyttet til et nyt sted på Carlsberg. Det skyldes, at en tredjedel af bygningen ”Tap2” i nær fremtid rives ned. Det drejer sig om den del, der vender ned mod Ny Tap.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094