23948sdkhjf

Helhedsplan til 41 mio. kr. i Videbæk

Lejerne i Bomidtvests boliger på Svanevej og Nørregade i Videbæk tog godt imod boligselskabets helhedsplaner, der skal give områderne et helt nyt udtryk og gøre boligerne topmoderne og miljøvenlige.
Boligområderne på Svanevej og Nørregade i Videbæk trænger til fornyelse.

Nu går Bomidtvest, boligselskabet som ejer de almennyttige boliger i området, forrest med helhedsplaner til i alt 41 mio. kr., som skal totalrenovere og modernisere de 36 boliger, så de lever op til både beboernes krav og ønsker – og bliver top miljøvenlige.

- Vi vil gerne være med til at løfte begge områders image og give vores beboere dejlige hjem og flotte omgivelser. Det er vigtigt for os og vores lejere, at disse områder får en ansigtsløftning, siger adm. direktør for Bomidtvest, Per Dyhr Jensen.

Positiv modtagelse af helhedsplan
Sammen med arkitekter og rådgivere præsenterede boligselskabet forleden helhedsplanerne for beboerne. Under en workshop fik lejerne blandt andet mulighed for at komme med indsigelser, ønsker og gode idéer i forhold til helhedsplanen.

- Planerne blev heldigvis positivt modtaget, og beboerne var både aktive og deltagende. Der kom flere gode forslag og ønsker til boligernes indhold, indretning og til omgivelserne. En del af det vil vi nu forsøge at arbejde ind i planerne, siger Per Dyhr Jensen.

Men om helhedsplanerne bliver til virkelighed er ikke endeligt afgjort endnu. For i sidste ende er det beboerne, der skal beslutte om Bomidtvest kan sætte gang i helhedsplanen.

- Vi skal have beboerne med, for de skal stemme for planen – og de ting, den indebærer – inden vi kan gå i gang med næste step som hedder politisk behandling, udbud og licitation, forklarer han.

Projekt til 41 millioner
Per Dyhr Jensen ser lyst på processen efter workshoppen med beboerne forleden, hvor der var en positiv stemning på trods af renoveringen er så gennemgribende at beboerne skal genhuses.

Bomidtvest har 24 boliger på Svanevej og 12 lejemål i Nørregade – og prisen for helhedsplanen er fordelt med 28 mio. kroner til Svanevej og 13 mio. kroner til Nørregade. Og så bliver en række af dem indrettet så de er ældre- og handicapvenlige.

- Der vil være fokus på miljøforbedrende foranstaltninger både inde og ude som betyder, at boligerne frem over vil få et lavt energiforbrug, fortæller Per Dyhr Jensen.

Næste skridt bliver en række beboermøder, hvor Bomidtvest håber, at beboerne stemmer for helhedsplanen.

Renoveringer til 317 millioner i Ikast
Også i Ikast har Bomidtvest store planer.

Bomidtvest har længe arbejdet med planer for en gennemgribende renovering af boligselskabets 368 boliger på Islandsgade, Jyllandsgade, Sønderparken og Finlandsgade.

Projektet løber op i små 320 mio. kr., og Landsbyggefonden har netop givet tilsagn om at støtte renoveringen med lån på særligt favorable vilkår

Læs mere: 317 millioner til renovering i Ikast.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156