23948sdkhjf

Sjælsø indgår aftale om projekt til 500 millioner

Sjælsø har indgået en investerings- og finansieringsaftale med PenSam om boligprojektet ”Bolværket” på Teglholmen i København med en projektværdi på 500 mio. kr.
Boligprojektet ”Bolværket” er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema, er på ca. 21.000 m² og omfatter 206 boliger samt 6 mindre erhvervslejemål.

”Bolværket” opføres som en 6-7 etagers karrébebyggelse med teglfacader og med altaner til alle 206 boliger. Der er stor variation i boligtyperne med hovedvægt på rummelige 4-værelses familieboliger.

Der etableres et stort indre havnebassin mellem ”Bolværket” og den nye folkeskole, der åbnes i 2013, ligesom Teglholmen og Sluseholmen i 2011 blev forbundet med en bro, der sikrer god infrastruktur i området.

Som en del af aftalen opføres der et p-hus på Teglholmen med ca. 250 p-pladser. P-huset opføres til anvendelse for ”Bolværkets” beboere og for Sjælsøs efterfølgende projekter på Teglholmen.

Ny samarbejdsform om ejendomsprojekter
Med aftalen mellem PenSam og Sjælsø skabes der en ny form for samarbejde mellem pensionssektoren og ejendomsudviklere om gennemførelse af ejendomsprojekter.

Som led i aftalen køber PenSam halvdelen af projektet på forward funding vilkår, og yder samtidig byggefinansiering til Sjælsø vedrørende den resterende del af projektet samt p-huset, der opføres på Teglholmen. Sjælsøs bankforbindelse på projektet medvirker i finansieringen.

Den del af byggeriet som ikke på forhånd er solgt til Pensam, forventes senere i projektforløbet videresolgt som ejerlejligheder i takt med at lejlighederne færdiggøres i løbet af 2014.

- Vi er meget glade for aftalen med PenSam, som understreger den fortsat stigende interesse for investering i udlejningsboliger i København, udtaler CEO i Sjælsø Flemming Joseph Jensen og fortsætter:

- Aftalen med PenSam er samtidig nyskabende indenfor finansiering af byggeprojekter i et tæt samarbejde mellem pensionssektoren og ejendomsbranchen. I den nuværende markedssituation, er det afgørende for gennemførelse af de store boligprojekter i København, at erfarne og kapitalstærke investorer som PenSam foretager investeringer i boliger i København og samtidig ser de nye muligheder på finansieringsmarkedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11