23948sdkhjf

DEF: Installatører kan tjene små 400.000 på en el-lærling

Beregninger viser, at det giver et stort overskud, hvis man som installatør ansætter en lærling.
Installatører kan udfakturere omkring 75 procent af lærlingenes arbejdstimer, og beregninger fra Dansk El-Forbund (DEF) viser, at for hver el-lærling, en el-installatør tager ind og har gående i fire år, tjener installatøren op til 396.747 kr., skriver fagbladet Elektrikeren.

- Årsagen til, at lærlinge giver overskud, er, at lærlingene tjener mere ind i kundetimer, end de koster. Derfor er der en fortjeneste ved at have lærlinge, forklarer David Riebau, ungdomskonsulent i DEF.

Højere kundeindtjening per lærling
Af de nye beregninger fremgår desuden, at det i løbet af de seneste ti år er blevet mere lukrativt at have lærlinge gående. Til sammenligning viste en lignende beregning fra 2002, at en lærling på det tidspunkt indbragte 185.347 kr.

Den primære baggrund for, at man tjener mere på at have en lærling i dag end i 2002, er, at der er en højere kundeindtjening per lærling i dag end for ti år siden. Stigningen hænger desuden sammen med, at installatører i dag modtager 70.000 kr. af staten for at tage én lærling ind.

Der er en vis forskel på, hvor stort et overskud en el-lærling giver, afhængig af lærlingens speciale. En lærling inden for installations- og bygningsautomatik giver således 344.312 kr., mens en el-lærling med speciale i styrings- og reguleringsteknik eller kommunikations- og sikringsteknik indbringer 396.747 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283