23948sdkhjf

"Lille Nyhavn" på vej i Skanderborg

Planerne for et nyt butiks- og erhvervsområde med tilnavnet "Lille Nyhavn", med ca. 56 lejligheder og 3.100 m² erhvervsareal, ved Skanderborg sø får ny opbakning.
Idéen om at etablere et erhvervsområde med butikker og caféer ved Sønderborg Sø er rykket nærmere.

Miljø- og Planudvalget i Skanderborg besluttede således på sit møde den 5. november at sende et forslag til en lokalplan for projektet videre til Økonomiudvalget og Byrådet.

- Søen er forbudt område. Både på grund af miljøhensyn, men også på grund af behovet for en parkeringskælder. Men Lille Nyhavn skal stadig være et rekrativt område med butikker og cafémiljø i gadeplan og lejligheder i op til fem etager. Jeg forestiller mig især, det vil være oplevelsesprægede butikker, erhverv og specialbutikker, der kunne være interesseret, siger idémanden bag projektet, Lars Kromand, til Hsfo.dk.

Nybyggeri i fem etagers højde
I lokalplanen, som nu er videresendt i det politiske system, skal give mulighed for at bygge mellem Adelgade og Skanderborg Sø. Byggeriet kommer til at rumme ca. 56 lejligheder samt ca. 3.100 m² erhvervsareal. Desuden skal lokalplanen sikre offentlig adgang til Skanderborg Sø og en sti langs hermed. Desuden skal der sikres et kig til søen fra Adelgade.

Forslaget vil kræve en ændring af de gældende rammebetingelser for området, da der vil blive bygget i fem etager mod de nuværende tilladte halvanden etage.

Med sin fem etager vil bebyggelsen dermed i højde og omfang adskille sig fra den omkringliggende bymæssige bebyggelse, der er præget
af facade og karrébebyggelse der er orienteret mod vejene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094