23948sdkhjf

Resultaterne taler for sig selv

Projektet ”Trivsel – 360 grader” har været en kæmpe succes for Christiansen & Essenbæk. Forleden blev entreprenørfirmaet belønnet med Arbejdsmiljøprisen 2012.
Fra juli 2010 og to år frem har Christiansen & Essenbæk arbejdet målrettet på at forbedre trivslen på arbejdspladsen, og resultatet kan mærkes hele vejen rundt - også på bundlinjen.

Sygefravær og arbejdsmiljømæssige risikofaktorer er reduceret med henholdsvis 69 og 30 procent – og dette til trods for en omsætningsvækst på 60 procent i perioden. Hertil kommer, at den generelle sundhedstilstand er forbedret, at det generelle kompetenceniveau er løftet på flere fronter, og at virksomhedens trivselsindeks steg med 6,7 procentpoint på otte måneder. Desuden er overskudsgraden forbedret mærkbart.

Gevinst på mange fronter
De flotte resultater er ikke gået ubemærket hen, og i sidste måned blev Christiansen & Essenbæk som én af 12 virksomheder nomineret til Abejdsmiljøprisen 2012. Vinderne, der kåres i fire kategorier, blev udpeget den 7. november på Axelborg i København, og Christiansen og Essenbæk løb her med prisen i kategorien "Arbejdsmiljø som strategisk element".

Hos dommerkomiteen begrunder man valget med, at Christiansen & Essenbæk prioriterer arbejdsmiljø på lige fod med andre elementer i strategien, og at det på den baggrund er lykkedes at opnå synlige resultater i både arbejdsmiljøet og virksomhedens øvrige drift.

- Christiansen & Essenbæk har fundet nye veje og sammenhænge ved at arbejde med sundhed, trivsel, arbejdsmiljø og kompetenceudvikling – og de anvender resultaterne løbende i udviklingen af deres arbejdsmiljøarbejde. Virksomheden har afprøvet nye metoder og håndterer mange forskellige indsatser på én gang. De har opnået resultater i form af lavere sygefravær og reduktion af risikofaktorer, og de har effektiviseret arbejdet. Det vil Dommerkomiteen gerne belønne med ArbejdsmiljøPrisen 2012 i kategorien Arbejdsmiljø som strategiske element, lyder det i begrundelsen.

Overskudsgraden er løftet med adskillige procent
"Trivsel - 360 grader" har haft fokus på to aspekter internt i Christiansen og Essenbæk; 1) sundhed, trivsel, arbejdsmiljø og kompetenceudvikling og 2) lederskab. Projektet har en lang række målsætninger og er koordineret af HR-udviklingschefen som projektleder sammen med Arbejdsmiljøudvalget i virksomheden. Målgruppe er alle ansatte; ca. 70 timelønnede og 20 funktionærer.

Christiansen og Essenbæk beskriver på sin hjemmeside, at projekter har favnet en lang række konkrete aktiviteter; herunder fitness-træning i arbejdstiden hos fysioterapeut med BMI-måling, on-site ergonomi-træning, "skurvogns-yoga" og ”madpakke-træning” på byggepladserne. Af andre aktiviteter nævnes IT- og danskundervisning for ordblinde, kostvejledning, psykisk APV og trivselsmålinger, en lang række AMU-kurser, sundhedsdag med familien og interaktivt forumteater omkring konflikthåndtering.

- Vi har investeret over 7.000 arbejdstimer og 3,5 mio. kr. i projektet selv, hvoraf størstedelen er kompetenceudvikling, ligesom Forebyggelsesfonden og Kooperationens Udviklingsfond har støttet os tilsammen med knap 2 mio. kr. Allerede inden for projektperioden er vores investering tjent hjem – og mere til, hvilket er ret usædvanligt. Det er synliggjort og dokumenteret gennem besparelser i udgifter til sygefravær og mindre nedslidning, eliminering af produktionstab og -stop samt færre fejl og bedre flow i driften. Det har i 2012 forbedret vores overskudsgrad med adskillige procentpoint, som ikke er småting i entreprenørbranchen. Projektet anses derfor for at være en overordentlig stor succes, konstaterer Christiansen & Essenbæk.

Læs mere om projektet på www.ceas.dk

FAKTA OM ARBEJDSMILJØPRISEN 2012
ArbejdsMiljøprisen blev i år uddelt for syvende gang. Alle arbejdspladser kan indstilles til prisen, og da fristen udløb den 21. september, havde Arbejdsmiljørådet modtaget 33 indstillinger. Der blev herefter udvalgt 12 virksomheder fordelt på fire kategorier.

Følgende virksomheder er kåret som vindere:

Arbejdsulykker
Tican Fresh Meat A/S

Psykisk arbejdsmiljø
Lån & Spar Bank A/S

Muskel- skeletpåvirkninger
Greve Kommune, Dagtilbud

Arbejdsmiljø som strategisk element
Christiansen & Essenbæk A/S

Læs mere på www.arbejdsmiljoeprisen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093