23948sdkhjf

Byggepladser giver arkitektstuderende forståelse for byggeriet

En række af Aarhus' igangværende byggerier får i løbet af vinteren besøg af studerende fra Arkitektskolen Aarhus, som vil blive præsenteret for parterne bag byggerierne.
- Vi vil give de studerende en bedre forståelse af, hvordan arkitektur realiseres – fra de første kontakter bygherrer, arkitekter, ingeniører og entreprenører imellem til huset står færdigt og kan tages i brug, forklarer lektor Jörg Kerchlango fra Arkitektskolen Aarhus.

Under overskriften "How It's Made" er han netop nu ved at færdiggøre et program, der i løbet af vintermånederne byder på seminarer om og besøg på en række store aarhusianske byggepladser. Som Urban Mediaspace, Navitas, Bestseller, Lighthouse, Isbjerget det nye væksthus i Botanisk Have og det nye Moesgaard Museum.

Indblik i samspillet mellem byggeriets parter
- Det handler om at de studerende skal have en klar fornemmelse af planlægnings- og byggeprocessen; hvordan arkitekturen er skruet sammen, hvilke materialer, der bliver brugt, hvilke konstruktioner der er anvendt – og hvorfor. Samtidig vil vi give dem et førstehåndindtryk af det tætte samspil, der er imellem alle de involverede parter i byggeriet. Derfor vil vi også involvere dem alle i projektpræsentationerne. Og de har vist sig yderst velvillige og hjælpsomme, siger Jörg Kerchlango.

Første præsentation og besøg bliver Isbjerget den 15. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094