23948sdkhjf

Virksomheder åbner dørene for EUX-elektrikerelever

Dørene har stået åbne hos landets elinstallatørvirksomheder for de første praktiksøgende elever på den nye EUX-elektrikeruddannelse.
39 ud af 42 elever har fået en praktikaftale med en virksomhed, og det kalder underdirektør i Tekniq Tina Voldby en praktik-pladssucces:

- Eleverne er som ventet blevet taget rigtig godt imod. Det skyldes dels, at det er fagligt stærke og meget motiverede elever, og dels at Tekniq i samarbejde med skolerne har informeret virksomhederne godt om de nye elevers kompetencer, siger Tina Voldby og fortsætter:

- Blandt andet har eleverne været i frivillig praktik i en til to uger hos virksomheder tidligt i deres uddannelsesforløb, hvilket har betydet, at eleverne kunne se faget an i praksis, ligesom virksomhederne kunne se en potentiel lærling an.

Profil virksomhederne kan drage nytte af
EUX-elektrikeruddannelsen adskiller sig fra en traditionel erhvervsuddannelse, idet uddannelsen kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse. Uddannelsen giver således direkte adgang til videregående uddannelser, som for eksempel ingeniør eller maskinmester.

- Derfor har eleverne en anden profil, som virksomhederne kan drage nytte af. Der er brug for personer i installationsbranchen, som har hovedet såvel som hænderne skruet rigtigt på, og EUX-eleverne må i høj grad kunne leve op til begge dele, siger Tina Voldby.

Tiltrækker anden målgruppe
Praktikpladssuccesen er særligt glædelig, fordi der bliver brug for flere kræfter på arbejdsmarkedet fremadrettet.

- EUX-elektrikeruddannelsen er på den måde et fremragende supplement til den traditionelle EUD-uddannelse, fordi den tiltrækker en anden målgruppe, som igen skal opfylde en anden rolle ude i virksomhederne. Og det har vi brug for, siger Tina Voldby.

EUX-elever i praktik:
- SDE Odense: 10 ud af 11 elever i almen praktik, 1 elev i skolepraktik.

- Technology College Nordjylland: 4 ud af 6 elever i almen praktik, 1 elev i kort uddannelsesaftale, 1 elev i skolepraktik.

- SDE Vejle: 6 ud af 6 elever i almen praktik.

- TEC: 14 ud af 14 elever i almen praktik.

- Aarhus TECH: 5 ud af 5 elever i almen praktik.

- Samlet: 39 ud af 42 elever i almen praktik, 1 elev i kort uddannelses-aftale, 2 elever i skolepraktik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141