23948sdkhjf

Psykiatrien i Odense har vokseværk

3D Contractor i Odense står for at renovere og opføre en tilbygning til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.
Psykiatrien i Region Syddanmark samler flere børne- og ungdomspsykiatriske døgnpladser i Odense, og den 12. november var der så første spadestik til den midlertidige tilbygning.

Udvidelsen af børne- og ungdomspsykiatrien i Odense består af en kommende pavillon, der skal huse flere døgnpladser, akutmodtagelse og ambulatorium. Derudover skal nuværende bygninger renoveres.

Byggeriet skal gå stærkt, da alt skal stå klar næste efterår. Derfor var byggefolkene så småt gået i gang med det, der skal være en midlertidig pavillon på ca. 1.200 m².

Ruster os til fremtiden
Regionrådsformand Carl Holst (V) gav medarbejdere, ledelse, byggefolk og de små patienter, som også var mødt frem, et par ord med på vejen, inden han tog det første spadestik:

- Børne- og ungdomspsykiatrien her i Odense har - eller får snart - vokseværk, når vi samler flere funktioner i afdelingen. Det er glædeligt. Vi begynder at ruste os til fremtiden, og vi kan ikke vente til Nyt OUH står færdigt. Derfor laver vi en midlertidig løsning, så vores små og unge patienter får en god behandling - også her og nu, pointerede regionsrådsformanden.

Nyt OUH står efter den nuværende plan færdig i 2019, men allerede fra efteråret 2013 vil der komme flere patienter til Odense.

Fakta
Børne- og ungdomspsykiatrien i Odense skal oprustes, så der fra 2014 skal være 22 døgnpladser mod 8 pladser i dag. Det er børnesenge, der flytter fra Kolding til Odense. Derudover bliver aldersgrænsen i børne- og ungdomspsykiatrien hævet fra 17 år til 19 år.

Samlet set vil der altså komme flere patienter til afdelingen, og det kræver en udvidelse og ombygning af de eksisterende forhold.

Tilbygningen består af en 1.200 m² pavillon. Den bygges øst for (bagved) det eksisterende byggeri, og kommer til at forbinde de to fløje, der i dag indeholder dagafsnit for børn og døgnafsnit for unge. Pavillonen skal huse ekstra døgnpladser, akutmodtagelse og ambulatorium.

Byggeriet udføres af 3D Contractor i Odense. Til- og ombygningen står klar i efteråret 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094