23948sdkhjf

Øens Murerfirma vinder CSR People Prize

Entreprenørvirksomheden fra Amager blev onsdag hædret for sit sociale ansvar ved CSR Awards i Sønderborg.
Øens Murerfirma A/S på Amager har netop vundet CSR People Prize 2012. Det skete 14. november til det stort anlagte show CSR Awards på Alsion i Sønderborg, hvor en stribe andre priser også blev uddelt.

Det er Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), der står bag CSR People Prize, der i år blev uddelt for 13. gang. CSR People Prize går til henholdsvis en mindre virksomhed med under 100 ansatte og en større virksomhed med over 100 ansatte, der gennem konkrete initiativer viser, at de tager et særligt socialt ansvar.

Øens Murerfirma A/S, som tæller 158 ansatte, vandt således de store virksomheders kategori i skarp konkurrence med Dansk Supermarked og pensions- og sikringsselskabet ATP, der også var nomineret til prisen.

Tager hånd om unge
Dommerkomiteen roste Øens Murerfirma A/S for sit store og vedholdende arbejde med at hjælpe unge med en problemfyldt baggrund ind på arbejdsmarkedet og for en særligt aktiv tilgang til arbejdet med socialt ansvar.

Det sker bl.a. gennem partnerskabsaftaler med flere kommuner og samarbejde med lokale projekter. Derudover er fire murermestre i virksomheden uddannet som mentorer, så de kan give god støtte til de unge i virksomheden. Siden 2010 har mere end 50 været i praktik, og 20 procent er efterfølgende blevet fastansat.

Den sociale ansvarlighed er en naturlig del af kulturen hos Øens Murerfirma A/S, og der arbejdes målrettet mod, at alle der vil, skal have en chance.

Virksomheden har desuden flere muligheder for, at medarbejdere kan nedtrappe deres arbejde, hvis de fx rammes af stress eller en personlig krise. Øens Murerfirma A/S har desuden omskolet medarbejdere eller tilbudt dem individuelle aftaler, så de kan bevare deres tilknytning til arbejdspladsen.

I kategorien mindre virksomheder med under 100 ansatte vandt Gråsten Plejecenter foran Dansk Graverings Center ApS foran entreprenørvirksomheden Christiansen & Essenbæk.

FAKTA
ØENS MURERFIRMA A/S
• Entreprenør- og murervirksomhed på Amager med 158 ansatte.
• Fire ansatte har en senioraftale, to er ansat i fleksjob, fem er i virksomhedspraktik, og der er 17 lærlinge.
• Har haft 50 personer i praktik de sidste to år, og 10 er blevet fastansat.
• Har uddannet fire murermestre til mentorer til at støtte unge med problemer i virksomheden.
• Laver desuden socialt arbejde med støtte til fx kræftramte børn og lokale sportsklubber.

CSR PEOPLE PRIZE OG VFSA
• CSR People Prize går til virksomheder, der via konkrete initiativer har vist, at deres sociale ansvar med at forebygge, indsluse og fastholde udsatte grupper på arbejdsmarkedet er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.
• VFSA står bag prisen, der er en del af VFSA’s samlede strategi for at sætte socialt ansvar i Danmark på dagsordenen og rådgive beskæftigelsesministeren om emnet.
• VFSA består af 14 danske erhvervsfolk fra nogle af de største danske virksomheder. Medlemmerne er alle personligt udpeget af beskæftigelsesministeren.
• ISS-direktør Maarten van Engeland er formand, mens de øvrige medlemmer tæller ledere fra bl.a. Falck, Grundfos, Danfoss, McDonald’s og IBM.
• I medlemmernes virksomheder – der tilsammen beskæftiger mere end 100.000 – arbejder man aktivt med at finde nye former for samarbejde omkring sociale opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094