23948sdkhjf

CG Jensen skærmer Vejlefjordbroen

Entreprenørselskabet har vundet opgave med at sætte vindskærme op på begge sider af Vejlefjordbroen.
Vejlefjordbroen skal udstyres med et to meter højt værn, der skal give bedre sikkerhed for trafikanterne, når vinden blæser ind fra broens sider. Der opsættes en vindskærm på begge sider af broen, i alt en strækning på 3.400 meter. Vindskærmen består af 4.000 transparente akrylplader. Dermed bevares udsigten ned mod Bølgen, havnen og resten af Vejle.

Projektet er et af mange i forbindelse med udvidelsen af den østjyske motorvej, som er i fuld gang.

CG Jensen har i licitation vundet opgaven og er i forvejen i gang med at etablere støjskærme for Vejdirektoratet på strækningen fra Skærup til Vejle Nord.

Store krav til sikkerheden
Vindskærmene fastgøres på ydersiden af kantbjælken på Vejlefjordbroen. For at dette kan lade sig gøre, skal vi først montere ca. 8.000 betonankre, 4.000 montagebeslag og 4.000 aluminiumslodposter. Alt arbejdet foregår på ydersiden af broen, hvilket stiller ekstreme krav til sikkerhedsforanstaltningerne.

Inden arbejdet for alvor går i gang monteres en prøveopsætning af de stilladser, der skal udgøre arbejdsplatformen til udførelsen af arbejdet. Arbejdet har en stram tidsplan, så der kræves en del platforme for at arbejdet kan udføres inden for den planlagte tid.

I 2012 udføres prøveboringer og prøveopsætning af vindskærmen, så det kan vurderes om skærmen får det ønskede udtryk. Samtidig giver det også en sikring for at skærmen bliver korrekt produceret, inden den store produktion af materialerne sættes i gang. Arbejdet på broens vestlige kantbjælke udføres først.

Fakta
Bygherre: Vejdirektoratet
Byggeperiode: December 2012 – august 2013
Hovedentreprise: CG Jensen
Kontraktsum: 36,822 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094