23948sdkhjf

Troldtekt vinder DI Østjyllands Initiativpris

Virksomheden hædres for at vise vejen gennem en målrettet indsats baseret på bæredygtige løsninger.
Troldtekt A/S, som producerer akustikplader til loft- og vægbeklædning, modtog mandag DI Østjyllands Initiativpris 2012. Prisen gives til en mindre eller mellemstor virksomhed, som har skabt grundlag for vækst gennem initiativ og særlig virkelyst.

Minister for By, Bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), overrakte prisen til Troldtekts adm. direktør, Peer Leth, under et arrangement i virksomhedens hovedkontor i Aarhus.

Sund forretning på et bæredygtigt grundlag
Opløbet om prisen var tæt og talte flere end 100 østjyske virksomheder, men i sidste ende blev det altså Troldtekt, der løb med hæderen. Per Asmussen, CEO i Kamstrup A/S og medlem af bestyrelsen i DI Østjylland, forklarer hvorfor:

- Troldtekt er et godt eksempel på, at det er muligt at fremstille produkter i Danmark på et bæredygtigt, miljørigtigt grundlag og samtidig drive en sund forretning. Vi taler om en virksomhed, der har formået at omsætte viden og kreativitet til fysiske produkter. At Troldtekt med målrettede initiativer har vist vejen frem i den trængte byggebranche, er virkelig flot.

Kan motivere flere producenter
Troldtekt har fokus på miljøet gennem alle faser af produkternes livscyklus. I 2012 har pladerne opnået en sølvcertificering inden for bæredygtighedskonceptet Cradle to Cradle. Desuden har Rambøll dokumenteret Troldtekts bidrag til de tre førende, frivillige bygningscertificeringer LEED, BREEAM og DGNB Denmark.

- Vi er meget taknemmelige for at modtage anerkendelse for de investeringer, vi har foretaget. Initiativprisen er et stort skulderklap, som forhåbentlig kan motivere flere byggevareproducenter til at tænke bæredygtigt. Også selvom der kan gå nogle år, før investeringerne lønner sig, siger Troldtekts adm. direktør, Peer Leth.

FAKTA OM INITIATIVPRISEN
• DI’s Initiativpris gives til en mindre eller mellemstor virksomhed, der har skabt grundlag for vækst gennem initiativ og særlig virkelyst.

• Virksomheder kan ikke selv søge prisen, men skal indstilles til den af andre.

• Vinderne af de regionale initiativpriser går videre til konkurrencen om den nationale initiativpris, der uddeles i januar 2012.

• Den nationale initiativpris, der ud over hæderen består af et unikt kunstværk, overrækkes af HKH Prins Joachim.

(Kilde: di.dk)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109