23948sdkhjf

Under én procent ledige elektrikere i Esbjerg

Dygtighed og held får en del af æren for, at arbejdsløsheden bland elektrikere i Esbjerg er ned på 0,68 procent. Også generelt er arbejdsløshedsprocenten lav hos medlemmerne af El-fagets a-kasse.
- Nej, der er ikke helt krisetider. Det her er ikke Udkantsdanmark, siger en tilfreds afdelingsformanden for Dansk El-Forbund Esbjerg, Peter Thomsen, til def.dk.

Og utilfreds har afdelingsformanden bestemt ingen grund til at være, når man ser på jobsituationen blandt medlemmerne.

Den seneste statistik for afdelingen viser en arbejdsløshed på 0,68 procent, og når man tæller medlemmer i jobtræning med, er bruttoledigheden på 0,76.

Norge, Nordsø og byggeri
Peter Thomsen forklarer på def.dk, at den positive situation dels skyldes, at afdelingen er god til at skaffe arbejdsløse medlemmer i job, dels at regionen er et ’heldigt område’:

- Historisk har vi altid haft en høj beskæftigelse. Og i øjeblikket sker der en stor opmanding på Nordsøen, som trækker folk til fra hele landet. Desuden er der også gang i en del byggerier. Enkelte af afdelingens medlemmer er rejst til Norge efter arbejde, men den lave procent skyldes generelt den lokale jobsituation, fortæller Peter Thomsen.

Gode takter på landsplan
Også overordnet ser det fortsat positivt ud for beskæftigelsen blandt medlemmerne af El-fagets a-kasse.

Den seneste statistik for oktober fortæller, at arbejdsløshedsprocenten er 3,25. Når medlemmer i jobtræning tælles med, er bruttoledigheden på 3,72 procent.

Det er fjerde måned i træk, at arbejdsløsheden blandt elektrikerne er under fire procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078