23948sdkhjf

Thema lukker

Efter en årrække med store underskud har vinduesfabrikkens ledelse valgt at lukke ned for aktiviteterne. Alle medarbejdere opsiges.
På grund af svære markedsbetingelser har ledelsen hos vinduesfabrikanten Thema valgt at lukke ned for aktiviteterne.

Horsens-virksomheden, som har rødder helt tilbage til 1975, flyttede i 2008 til nye produktionslokaler, som var blevet nybygget til formålet. Virksomheden investerede samtidigt i nyt produktionsudstyr og var dermed klar til at kunne producere mere optimalt og effektivt. Grundstenene var lagt til at virksomheden skulle kunne opfylde sin vækststrategi.

Med finanskrisens indtog i efteråret 2008 var timingen mildest talt ikke særlig god. Markedet faldt helt sammen, og selskabet har siden forsøgt sig med flere forskellige tiltag for at få positive tal på bundlinjen – uden held. Regnskabsårene 2009, 2010 og 2011 gav et samlet underskud på -38 mio. kr. efter skat.

- Vi har tilført selskabet rigtigt mange penge de seneste 6 år, men nu vil vi ikke mere. Vi tror simpelt hen ikke mere på casen, udtaler ejer og bestyrelsesformand Michael Mortensen.

Kontrolleret lukning
Alle medarbejdere opsiges, men den nuværende ordrebeholdning vil dog blive færdigproduceret i opsigelsesperioden, mens der ikke tages nye ordrer ind.

- Det ligger os meget på sinde at nedlukningen bliver så smertefri som muligt for alle implicerede parter, hvorfor vi også selv har valgt at kontrollere en nedlukning i stedet for en konkurs, forklarer Michael Mortensen.

Når afviklingen af aktiviteterne er tilendebragt, står Thema tilbage med over 11.000 m² produktionsejendom med tilhørende kontorfaciliteter.

- Det er klart, at vi så skal i gang med at finde anden anvendelse for lokalerne, men i og med at de er tidssvarende, ser jeg nu den opgave som mulig at løse. De kan både bruges til produktion, logistik mv. og opdeles i flere enheder, afslutter bestyrelsesformanden.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156