23948sdkhjf

30.000 m² centerbyggeri præsenteret i Holstebro

A. Enggaard, Atra Arkitekter, Årstidernes Arkitekter og Braaten + Pedersen står bag projektet, der ventes klar til første spadestik i løbet af sommeren 2014.
Det var det det foreløbige resultat af et fire år langt samarbejde, der blev præsenteret, da offentligheden mandag fik indblik i byggeplanerne for Enghaven i hjertet af Holstebro. Det nye center indeholder ca. 30.000 m2 fordelt mellem butikker, erhverv og boliger. Hertil kommer en parkeringskælder med 550 pladser.

- Vi forventer, at centret på årsbasis vil kunne tiltrække mere end 2,5 mio. kunder, heraf også kunder, som i dag ikke handler i Holstebro, siger adm. direktør Mogens Pedersen fra firmaet Braaten+Pedersen, som står for den kommercielle udvikling af centret samt udlejning af butikkerne.

Mest markant står et slankt højhusbyggeri som rejser sig over centerets hovedindgang fra syd. Tårnet står i aksen fra den røde plads imod nord, og vil kunne ses fra byens sydlige og vestlige indfaldsveje fra Herning og Skjern som et nyt markant element i byens skyline. Tårnet vil indeholde to etager med erhverv samt ni boligetager, hvor attraktive lejerboliger med store altaner kan nyde udsigten over byens parker og tage og landskabet længere ude.

I centerets vestlige ende ved Magnus Kjærs Gade bygges et almennyttigt boligbyggeri på otte etager indeholdende ungdomsboliger. Her tilbydes moderne og velbeliggende lejligheder til byens mange studerende.

Knytter bånd mellem midtbyens to dele
Holstebros midtby er placeret på to terrænniveauer; ét på det flade land omkring Storeåen og et fra Danmarksgade og nordpå. Det nye center bygges ind mellem disse to niveauer, så terrænet fra Danmarksgade forlænges ud på centerets tag, mens der mellem taget og parkeringspladsens eksisterende niveau etableres to etager med butikker.

Det store byggeri knytter således bånd mellem midtbyens to dele, hvor den nederste bruges til at skabe det nye butikscenter som forsyningsareal, mens det øverste bliver udgangspunktet for et helt nyt rekreativt areal i midtbyen. Beboerne på skrænten mellem Danmarksgade og Enghaven får således udsigt ud over et grønt areal, nogen steder som en bypark med nye rekreative arealer, andre steder som grønne tage som optager regnvand og beskytter miljøet.

Projektgruppen arbejder for øjeblikket med detaljeringen af projektet, således at alle de nye gader og pladser som opstår i og omkring centeret skabes i sammenhæng med og med forståelse for Holstebros præmierede gågadenet. Projektet skal nu gennem lokalplanlægning og projektering, og første spadestik er planlagt til sommeren 2014. Man regner med, at centret står færdigt senest i efteråret 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089