23948sdkhjf

Det sker: Konkurrence i energirenovering

Næste år bliver danmarksmesteren i energirenovering kåret for første gang. Det sker under det tredje DM i Skills, som finder sted 24.-26. januar i Aarhus.
DM i energirenovering er en ny konkurrence, som er etableret af Byggeriets Uddannelser. Målet med konkurrencen er at synliggøre renovering og energioptimering, som et vigtigt element i fremtidens byggeri og samtidig at udbrede kendskabet til de mange muligheder, der er i renovering og energirenovering af den eksisterende bygningsmasse over for byggeriets uddannelsesinstitutioner og deres elever.

Konkurrencen vil stå mellem to inviterede erhvervsskoler, der hver stiller op med en murer-, en tømrer- og en struktørlærling. Hvert fag får et facadeudsnit, hvor lærlingene skal vise deres fags bud på en energirenovering. Facadeudsnittene vil indeholde en række detaljer, der stiller ekstra krav til lærlingene.

Vinderen bliver den skole, der samlet set har klaret de tre opgaver bedst, hvilket giver konkurrencen et ekstra element, nemlig samarbejde.

- Det er et rigtig godt initiativ, at der nu sættes mere fokus på renovering og energirenovering af bygninger i erhvervsuddannelserne og i branchen generelt. DM i Håndværk er en oplagt mulighed for at sætte energirenovering mere på dagsordnen. Der er god grund til at interessere sig for renovering og energiforbedring af bygninger, for det er og bliver et stort marked mange år frem. Og ikke mindst når det gælder den håndværksmæssige udførelse, er der god grund til at opprioritere dette område, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

På begge konkurrencedage, vil der være en konkurrencevært, der skal fungere som bindeled mellem de konkurrerende elever og tilskuerne. Samtidig vil der være mulighed for at stille spørgsmål - både til konkurrenceværten og til de konkurrerende lærlinge.

Konkurrencen finansieres med støtte fra GI - Grundejernes Investeringsfond. Konkurrencen planlægges af de tekniske skoler i Horsens og Herning, i samarbejde med teknikere fra Byggeriets Uddannelser, GI, BvB -Byggeskadefonden vedrørende Bygningsfornyelse og Dansk Byggeri.

GI og BvB står på standen ved siden af konkurrencestanden, og er klar med teknikere fra begge organisationer, der også kan svare på spørgsmål fra tilskuerne til DM i energirenovering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111